Medici de Spitalul Floreasca, la DNA. Fostul manager a fost pus sub acuzare

29/11/2016

Medici de Spitalul Floreasca, la DNA. Fostul manager a fost pus sub acuzare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medici-de-spitalul-floreasca-la-dna-fostul-manager-a-fost-pus-sub-acuzare/

 Premiera nationala la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti  Proteza de genunchi personalizataMai multi medici de la Spitalul Floreasca au fost, marti, audiati la DNA.

Procurorii i-au chemat in dosarul in care sunt investigate cheltuielile pentru Unitatea de ingrijire a arsilor grave din cadrul acestui spital.

Printre cei chemati se numara fostul manager Radu Alexandru Macovei, instiintat deja de anchetatori ca este acuzat de abuz in serviciu. De procurori este asteptat si medicul Ioan Lascar, seful Clinicii de Chirurgie si Microchirurgie Reconstructiva, scrie Digi24.

Dosarul privind neregulile de la Unitatea de ingrijire a arsilor gravi de la Spitalul Floreasca a fost deschis initial la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, urmarirea penala fiind inceputa in rem, ca urmare a sesizarii Corpului de Control al ministrului Sanatatii. Ulterior, dosarul a fost declinat DNA.

La sfarsitul lunii octombrie, mai multe nereguli grave au iesit la iveala, incepand cu faptul ca celebra barocamera pentru care s-au cheltuit 3,4 milioane lei nu poate fi folosita pentru tratarea arsurilor, ci pentru tratamente antiimbatranire.

“Barocamera nu poate fi folosita pentru tratamentul marilor arsi. Nu cred ca a fost niciodata scopul. Barocamera poate fi folosita, inteleg pentru tratamente antiaging sau alte lucuri.”, declarat atunci Ministrul Vlad Voiculescu. |

Timp de sase ani, niciunul dintre predecesorii sai nu a semnalat problema, desi cu totii au anuntat ca unitatea de la Floreasca va avea o camera hiperbara destinata pacientilor cu arsuri. S-a descoperit insa ca barocamera e doar un dispozitiv medical ce poate fi folosit pentru tonifiere si cel mult pentru tratarea unor arsuri usoare. A costat aproape 3 milioane si jumatate de lei si a fost cumparata cu aprobarea mai marilor din sanatate de la acea vreme, mai scrie Digi24.

Reamintim ca unitatea de ingrijire a arsilor grav de la Spitalul Floreasca a fost inaugurata de 3 ori in 6 ani.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: