Medici de familie pusi la plata

18/03/2016

Medici de familie pusi la plata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medici-de-familie-pusi-la-plata/

BANI-PASTILE-STETOSCOP18 medici de familie din Tulcea trebuie sa returneze aproximativ 70.000 de lei Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, dupa ce au eliberat retete compensare prin programul national de oncologie, in perioada 2010-2011.

Situatia a fost descoperita in urma unui control facut in 2013 de Curtea de Conturi, iar acum, medicii de familie trebuie sa plateasca sume cuprinse intre 500 si 12.000 de lei. 11 dintre ei au achitat deja, relateaza Digi24.

Conform sursei citate, legal nu aveau voie sa faca acest lucru, dar medicii spun ca singurul oncolog din judet era in concediu si pacientii aveau nevoie de medicamente.

Ei sunt acum  revoltati si spun ca tot ce au facut a fost doar sa respecte juramantul lui Hipocrate si sa ajute oamenii aflati in suferinta.

Si avocatii lor au precizat ca medicii de au nicio vina nu au nicio vina deoarece in acea perioada in lege era prevazut faptul ca astfel de retete pot fi eliberate de un medic prescriptor, care din punctul lor de vedere poate fi si medicul de familie.

Cazul se afla acum la Comisia de Arbitraj care pe 14 aprilie urmeaza sa dea o solutie. Indiferent de decizie, fie medicii, fie CJAS Tulcea vor merge in instant, mai scrie Digi24.
 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: