Medici de familie amendati ca nu au convins parintii sa-si vaccineze copiii

12/09/2017

Medici de familie amendati ca nu au convins parintii sa-si vaccineze copiii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medici-de-familie-amendati-ca-nu-au-convins-parintii-sa-si-vaccineze-copiii/

Autoritatile sanitare au amendat cativa medici de familie pentru ca nu si-au convins pacientii sa-si vaccineze copiii.

Mama unei fetite de 7 ani din Pitesti i-a facut copilei doar prima doza de vaccin impotriva pojarului.

Recunoaste ca ea insasi a fost vaccinata complet si fara probleme in copilarie. Sunt parinti care nu vor sa auda o explicatie logica si stiintifica.

“Am insistat sa afle informatii corecte, nu pe internet, nu pe marginea santului.”, spune medicul de familie Mirela Lazar, potrivit Stirilor ProTv.

In doua cazuri similare, medicii de familie din Bihor au luat amenzi de o mie de lei, pentru ca nu au convins parintii sa-si vaccinaze copiii.

“S-a constatat o crestere a numarului de vaccinari, nu la toti medicii de familie, iar acestia au fost sanctionati cu avertisment, dar si cu amenzi contraventionale.”, a declarat Dr. Daniela Rahota, director DSP Bihor.

Situatii dificile au aparut si in zonele cu comunitati de romi, unde zeci de copii erau nevaccinati. Multi parinti si-au schimbat insa atitudinea in urma campaniei pro-vaccinare.

“Au fost cazuri de mamici care au fost impotriva, dar dupa ce au vazut prin mass media mediatizarea rujeolei si a cazurilor de deces, impreuna cu noi, bineinteles, am reusit sa le vaccinam copiii.”, a precizat si Dr. Bonte Ardelean Mirela, medic de familie, potrivit sursei mentionate.

In acest timp, medicii spun ca lipsesc mediatorii sanitari, oameni care i-ar putea ajuta sa comunice mai eficient cu familiile putin instruite.

Pana acum, epidemia de rujeola a facut 34 de victime. Ultimul deces este al unui baietel de cinci luni din Neamt. Autoritatile se tem acum de un nou val epidemic odata cu inceperea scolii.

 

Autor: FormareMedicala.ro

3 Comentarii

  1. Lariana Ciobanu says:

    Din moment ce legea obligativitatii vaccinurilor nu a intrat in vigoare,de ce au fost sanctionati medici de familie care nu au convins pacientii sa se vaccineze??????? Legea a fost propusa si urmeaza meandrele necesare,inca n-a ajuns la finalizare.

  2. Simona says:

    Dar de ce trebuie sa li se bage fortat pe gat parintilor ca doar vaccinarea e ok? De ce sa nu aiba dreptul sa aleaga pentru viata propriilor lor copii? Din moment ce medicii sunt amenintati si sanctionati daca nu isi conving pacientii sa faca vaccinul, inseamna ca nu vom afla niciodata ADEVARUL despre vaccin. Vom afla doar ce vrea guvernul sa aflam. Cine vrea sa auda miile de cazuri dramatice petrecute cu bebelusi si copii dupa diverse vaccinuri, cred ca e foarte simplu de aflat… As vrea ca medicii sa fie obligati sa puna in fata parintilor listele uriase cu efectele adverse ale vaccinului, asa cum se prevede in prospect. Abia dupa ce este consultata lista, parintele poate hotari in cunostita de cauza! Corect? Corect!!!!!!!!

  3. Tudor says:

    Este plin internetul de medici impotriva vaccinarii. Un om inteligent se informeaza din surse independente, mu de la acei medici care si-au vandut constiinta pt. un binus de 25 de lei per vaccin.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: