Medicamentele sub observatie, marcate cu triunghi

08/03/2013

Medicamentele sub observatie, marcate cu triunghi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicamentele-sub-observatie-marcate-cu-triunghi/

poza medicamente monitorizateComisia Europeana a decis joi ca incepand cu luna septembrie a.c., medicamentele aflate sub observatie speciala sa fie marcate cu un triunghi inversat, regasit in prospectul acestora. Simbolul va ajuta atat pacientii, cat si personalul sanitar sa obtina mai multe informatii despre “posibilele efecte secundare ale unui medicament”, a afirmat comisarul european pentru sanatate si protectia consumatorilor, Tonio Borg.

Pentru incurajarea implicarii pacientilor in studiul efectelor secundare ale medicamentelor, Comisia Europeana a hotarat si includerea unui text specific in prospectul fiecarui medicament, prin care pacientilor le este solicitat sa raporteze orice reactie adversa a tratamentului medicamentos.

Toate medicamentele autorizate dupa 1 ianuarie 2011, care contin o substanta active noua, medicamentele biologice, precum vaccinul sau produse derivate din plasma autorizate incepand cu 2011 si produsele despre care se cer informatii suplimentare dupa autorizare vor fi marcate cu simbolul triunghiului inversat.

Comisia Europeana a mai subliniat ca toate medicamentele prezente pe piata sunt in permanenta monitorizate, astfel incat sa fie garantata siguranta pacientilor. De asemenea, oficialii Comisiei Europene au tinut sa precizeze ca “sistemul comunitar de supraveghere a medicamentelor  este unul dintre cele mai avansate si mai complete din lume si garanteaza un inalt nivel de protectie a sanatatii in intreaga Uniune”.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Cele mai noi stiri:

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului

CE a semnat un contract pentru un tratament experimental cu anticorpi impotriva Covid-19