Medicamentele sub observatie, marcate cu triunghi

08/03/2013

Medicamentele sub observatie, marcate cu triunghi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicamentele-sub-observatie-marcate-cu-triunghi/

poza medicamente monitorizateComisia Europeana a decis joi ca incepand cu luna septembrie a.c., medicamentele aflate sub observatie speciala sa fie marcate cu un triunghi inversat, regasit in prospectul acestora. Simbolul va ajuta atat pacientii, cat si personalul sanitar sa obtina mai multe informatii despre “posibilele efecte secundare ale unui medicament”, a afirmat comisarul european pentru sanatate si protectia consumatorilor, Tonio Borg.

Pentru incurajarea implicarii pacientilor in studiul efectelor secundare ale medicamentelor, Comisia Europeana a hotarat si includerea unui text specific in prospectul fiecarui medicament, prin care pacientilor le este solicitat sa raporteze orice reactie adversa a tratamentului medicamentos.

Toate medicamentele autorizate dupa 1 ianuarie 2011, care contin o substanta active noua, medicamentele biologice, precum vaccinul sau produse derivate din plasma autorizate incepand cu 2011 si produsele despre care se cer informatii suplimentare dupa autorizare vor fi marcate cu simbolul triunghiului inversat.

Comisia Europeana a mai subliniat ca toate medicamentele prezente pe piata sunt in permanenta monitorizate, astfel incat sa fie garantata siguranta pacientilor. De asemenea, oficialii Comisiei Europene au tinut sa precizeze ca “sistemul comunitar de supraveghere a medicamentelor  este unul dintre cele mai avansate si mai complete din lume si garanteaza un inalt nivel de protectie a sanatatii in intreaga Uniune”.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Cele mai noi stiri:

Rezultate pozitive privind vaccinul anti-Covid dezvoltat de Sanofi impreuna cu GSK

Ziua mondiala de lupta impotriva hipertensiunii arteriale

Expertii germani cred ca este necesara a treia doza de vaccin anti-Covid

Citu, despre renuntarea la masca in cazul angajatilor vaccinati: Dupa 1 iunie vom lua aceasta decizie

OMS solicita renuntarea la imunizarea anti-Covid in cazul copiilor, iar vaccinurile sa fie donate tarilor sarace