Medicamentele nu sunt bomboane

18/04/2012

Medicamentele nu sunt bomboane

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicamentele-nu-sunt-bomboane/

Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente, Ministerul Sanatatii si Societatea Romana de Pediatrie au realizat un studiu in luna martie a.c. privind administrarea medicamentelor fara prescriptie medicala copiilor. Automedicatia este o problema de sanatate publica avand in vedere ca riscurile automedicatiei si importanta unui consult medical nu sunt constientizate de mare parte dintre romani.

Mai mult de jumatate dintre parintii intervievati au administrat medicamente copiilor fara a merge in prealabil la un consult medical si fara a constientiza pe deplin riscurile la care ii supun pe cei mici. Studiul mai arata ca peste 35% din copii primesc antibiotic fara a fi consultati de medic, iar 41% iau suplimente pentru intarirea sistemului imunitar.Riscurile automedicatie duc la cresterea rezistentei la antibiotic, mascarea unor boli grave, precum si la supradozare.

Nu administrati medicamente copiilor fara a merge la un consult medical – acesta este mesajul realizatorilor studiului, mesaj la care va puteti gandi de fiecare data cand cel mic se imbolnaveste.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Orban: Numarul persoanelor care se vindeca e mai mare decat al celor care se infecteaza

Horatiu Moldovan (MS): Vaccinarea populatiei impotriva SARS-CoV-2 va incepe cel mai devreme in primavara anului 2021

Federatia “Solidaritatea Sanitara” din Romania: Numarul lucratorilor din sanatate infectati cu SARS-CoV-2 a depasit 10.000

EMA a primit cererile de autorizare a vaccinurilor anti-Covid dezvoltate de Moderna si BioNTech & Pfizer

Institutul Cantacuzino ar putea produce, in curand, un vaccin gripal