Medicamentele cu tetrazepam ar putea fi interzise

30/04/2013

Medicamentele cu tetrazepam ar putea fi interzise

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicamentele-cu-tetrazepam-ar-putea-fi-interzise/

Din cauza unor posibile reactii cutanate pe care le determina, medicamentele care contin substanta activa tetrazepam ar putea fi suspendate in toate tarile membre ale Uniunii Europene. Este vorba despre recomandarea Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA), comunicata prin intermediul unui comunicat de presa in care este precizat si faptul ca propunerea a fost trimisa Comisiei Europene, pentru analiza.

Tetrazepamul, cunoscut si cu denumirea de Myolastan, este folosit in special pentru relaxarea musculara si in cazul durerilor acute provocate de contractii, mai ales la nivelul spatelui si al gatului. Agentia Europeana pentru Medicamente a recomandat suspendarea de pe piata a medicamentelor care contin aceasta subtanta dupa ce Grupul European de Coordonare (CMDh) (din care fac parte toate agentiile europene pentru medicamente) a primit un raport nefavorabil din partea Comitetului pentru Evaluarea Riscurilor in materie de Farmacovigilenta (PRAC). Totodata, EMA a mai precizat ca beneficiile aduse de medicament nu sunt mai multe decat riscurile pe care le presupune administrarea lui.  Printre cele mai frecvente reactii adverse provocate de consumul medicamentelor cu tetrazepam se numara sindromul Stevens-Johnson, eritemul multiform, eruptie cutanata cu eozinofilie si necroliza epidermica toxica.

Ce trebuie sa faca pacientii aflati sub tratament cu tetrazepam?

Agentia Europeana pentru Medicamente le recomanda pacientilor care iau tratament cu tetrazepam sa nu il intrerupa fara sa aiba acordul medicului specialist, ci sa mearga la consult si sa discute cu acesta. De asemenea, EMA le propune medicilor sa gaseasca tratamente alternative, care sa nu contina aceasta substanta activa. In acest sens, Agentia Spaniola pentru Medicamente a avertizat in urma cu cateva saptamani asupra faptului ca tratamentul cu tetrazepam nu trebuie sa dureze mai mult de sapte zile, astfel incat sa fie evitate reactiile adverse. 

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: