Medicamente noi si modificari privind programele nationale de sanatate

11/10/2019
Medicamente noi si modificari privind programele nationale de sanatate

Medicamente noi si modificari privind programele nationale de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicamente-noi-si-modificari-privind-programele-nationale-de-sanatate/

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate propune, printr-un proiect de ordin postat in sectiunea de Transprenta Decizionala de pe site-ul Ministerului Sanatatii, o noua actualizare a listei ce cuprinde modul de calcul, denumirile comerciale si preturile de decontare ale medicamentelor care se acorda bolnavilor in cadrul programelor nationale de sanatate.

Ordinul prevede introducerea unor medicamente noi pentru mai multe afectiuni, abrogarea unor medicamente ramase fara pret in Canamed si modificarea altor pozitii.

Prin proiectul de ordin comun al presedintelui CNAS si al ministrului Sanatatii se introduce, la programul national de boli transmisibile, 11 noi pozitii la medicamentele incluse in subprogramul pentru pacientii cu HIV SIDA, iar la subprogramul pentru pacientii cu tuberculoza sunt incluse doua noi pozitii.

De asemenea, la programul national de oncologie se introduce un alt medicament, se modifica trei si se abroga sase.

Continut educational:

La programul national de diabet zaharat se introduc trei noi tipuri de insulina, iar la cel pentru boli rare se introduce unul.

Proiectul comun MS si CNAS mai prevede introducerea a patru noi pozitii la sectiunea de boli neurologice degenerative/inflamator-imune.

Referatul de aprobare al ordinului poate fi vazut AICI.

 

Etichete: medicamente noi, canamed, programe nationale de sanatate

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: