Medicamente impotriva artritei, eficiente si la cancer de colon

06/10/2014

Medicamente impotriva artritei, eficiente si la cancer de colon

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicamente-impotriva-artritei-eficiente-si-la-cancer-de-colon/

pastileUn studiu al cercetatorilor australieni arata ca mai multe medicamente care sunt folosite in mod uzual pentru tratarea psoriazisului, artritei si fibrozei, ar putea fi eficiente chiar  impotriva cancerului de  colon. Pare incredibil, dar oamenii de stiinta  spun ca aceste ar putea vindeca 80% dintre tumorile intestinale.

Cercetatorii de la Institutul Walter si Eliza Hall pentru Cercetare Medicala din Melbourne, Australia, au descoperit intr-un studiu, o mutatie genetica in cazul a circa 80% dintre tumori, insa accesarea acesteia era dificila, riscand afectarea celulelor sanatoase.

Aceasta situatie i-a facut pe medici sa apeleze la medicamente folosite impotriva artritrei si psoriazisului, cunoscute ca inhibitori JAK,  scrie publicatia britanica Daily Mail.

S-a descoperit astfel ca acesti  inhibatori JAK au fost eficienti  in 80 % dintre tumorile colonului, care prezentau o anumita mutatie genetica.

Oamenii de stiinta afirma ca aceasta descoperire este foarte importanta pentru ca medicamentele afecteaza exclusiv celulele tumorale, iar tesutul sanatos ramane protejat.

Descoperirea va ajuta pacientii cu cancer de colon

In testele efectuate in laborator pe cobai, cercetatorii au realizat ca animalele erau sanatoase si tolerau medicamentele foarte bine fara reactii adverse semnificative.  

Cel mai important lucru insa, a fost acela ca tratamentul a oprit dezvoltarea celulelor bolnave si a prevenit aparitia de noi tumori.

“Ideea principala este ca acesti inhibitori exista si ca sunt deja aprobati pentru utilizare, ceea ce va duce la o accelerare a procesului si va usura crearea unui nou medicament contra cancerului la colon”, a spus medicul Toby Phesse.

“Speram ca acest lucru sa permita studiului nostru sa ajunga rapid in faza de testare clinica pe pacienti cu cancer de colon si sa isi faca simtite beneficiile in viitorul apropiat”, a mai spus si Michael Buchert, un cercetator implicat in studiu, conform Mediafax.

Aceasta noua descoperire reda speranta pacientii cu cancer de colon din toata lumea.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vasile Cepoi: Spitalele din Iasi nu mai rezista

Paun: Gravitatea situatiei de astazi, dovada ca nu am depasit barierele dezinformarii

Gheorghita: Miscarea anti-vaccinare exista pentru ca miscarea pro-vaccinare este timida

Spitalul Judetean Botosani: Apel la medicii de familie sa ajute cu garzi la UPU

Cseke Attila: Inca nu am ajuns in varful valului. Presiunea este uriasa