Stiri medicale

Medicamente impotriva artritei, eficiente si la cancer de colon

Data ultimei actualizari: 06/10/2014

pastileUn studiu al cercetatorilor australieni arata ca mai multe medicamente care sunt folosite in mod uzual pentru tratarea psoriazisului, artritei si fibrozei, ar putea fi eficiente chiar  impotriva cancerului de  colon. Pare incredibil, dar oamenii de stiinta  spun ca aceste ar putea vindeca 80% dintre tumorile intestinale.

Cercetatorii de la Institutul Walter si Eliza Hall pentru Cercetare Medicala din Melbourne, Australia, au descoperit intr-un studiu, o mutatie genetica in cazul a circa 80% dintre tumori, insa accesarea acesteia era dificila, riscand afectarea celulelor sanatoase.

Aceasta situatie i-a facut pe medici sa apeleze la medicamente folosite impotriva artritrei si psoriazisului, cunoscute ca inhibitori JAK,  scrie publicatia britanica Daily Mail.

S-a descoperit astfel ca acesti  inhibatori JAK au fost eficienti  in 80 % dintre tumorile colonului, care prezentau o anumita mutatie genetica.

Oamenii de stiinta afirma ca aceasta descoperire este foarte importanta pentru ca medicamentele afecteaza exclusiv celulele tumorale, iar tesutul sanatos ramane protejat.

Descoperirea va ajuta pacientii cu cancer de colon

In testele efectuate in laborator pe cobai, cercetatorii au realizat ca animalele erau sanatoase si tolerau medicamentele foarte bine fara reactii adverse semnificative.  

Cel mai important lucru insa, a fost acela ca tratamentul a oprit dezvoltarea celulelor bolnave si a prevenit aparitia de noi tumori.

“Ideea principala este ca acesti inhibitori exista si ca sunt deja aprobati pentru utilizare, ceea ce va duce la o accelerare a procesului si va usura crearea unui nou medicament contra cancerului la colon”, a spus medicul Toby Phesse.

“Speram ca acest lucru sa permita studiului nostru sa ajunga rapid in faza de testare clinica pe pacienti cu cancer de colon si sa isi faca simtite beneficiile in viitorul apropiat”, a mai spus si Michael Buchert, un cercetator implicat in studiu, conform Mediafax.

Aceasta noua descoperire reda speranta pacientii cu cancer de colon din toata lumea.

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.