EMA: Medicament impotriva artritei, evaluat pentru tratamentul pacientilor Covid

20/07/2021
EMA: Medicament impotriva artritei, evaluat pentru tratamentul pacientilor Covid

EMA: Medicament impotriva artritei, evaluat pentru tratamentul pacientilor Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicament-impotriva-artritei-evaluat-pentru-covid/

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a anuntat ca evalueaza folosirea unui medicament impotriva artritei pentru tratarea pacientilor adulti cu Covid-19, pacienti care sunt expusi unui risc crescut de a dezvolta insuficiente respiratorii severe, transmite Reuters.

EMA a precizat ca va analiza datele existente cu privire la acest medicament, inclusiv pe cele obtinute din doua studii clinice aflate inca in desfasurare, studii care analizeaza siguranta si eficienta acestui tratament in cazul pacientilor spitalizati cu diagnosticul COVID-19, relateaza si Agerpres.

Potrivit surselor citate, medicamentul Kineret, autorizat in prezent pentru a trata o serie de boli inflamatorii, este produs de compania suedeza Sobi, specializata in medicamente pentru boli rare.

Acest medicament actioneaza reducand activitatea sistemului imunitar uman, substanta sa activa blocand activitatea unui mesager chimic din procesul imun care conduce la inflamatie.

Reprezentantantii EMA cred ca acest lucru poate reduce, de asemenea, inflamatia si nivelul de afectare al tesuturilor asociate cu COVID-19, insa rezultatele evaluarii sunt asteptate in luna octombrie.

Etichete: tratament pacienti Covid, reducerea inflamatiei la pacientii cu Covid-19, medicament artrita, EMA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: