Medic: Urmatoarea perioada va insemna un numar mare de infectari, pacienti care au nevoie de internare

12/03/2021
Medic: Urmatoarea perioada va insemna un numar mare de infectari, pacienti care au nevoie de internare

Medic: Urmatoarea perioada va insemna un numar mare de infectari, pacienti care au nevoie de internare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-urmatoarea-perioada-va-insemna-un-numar-mare-de-infectari-pacienti-care-au-nevoie-de-internare/

Directorul medical al Institutului ‘Matei Bals’, Adrian Marinescu, a declarat ca se asteapta ca si in urmatoarea luna sa se inregistreze un numar mare de infectari cu noul coronavirus.

“Cel putin deocamdata, numarul spitalelor din circuitul COVID nu a crescut, vorbim de Romania. In asa fel incat, situatia incepe sa fie complicata. Vorbesc de Institutul ‘Matei Bals’, dar vorbesc si de celelalte cateva spitale. Pentru ca ai un numar mare de infectari, ai nevoie de paturi, nu doar de Terapie, ci si de non-terapie. Or, la noi se intampla destul de clar si de des sa nu avem paturi nici pentru pacientii care au forme medii si severe, sa fie complicat sa reusim sa ii rezolvam. Urmatoarea perioada o sa insemne acelasi lucru, cu numar mare de infectari, pacienti care au nevoie de internare, in asa fel incat nu ne asteptam ca in urmatoarea luna sa fie imbunatatiri, ba dimpotriva”, a declarat medicul, citat de Agerpres.

El a afirmat ca in acest al treilea val de pandemie exista ‘avantaje’, cum ar fi in primul rand campania de vaccinare, experienta autoritatilor, a cetatenilor, dar si a personalului medical.

Potrivit specialistului, in circulatia unui virus exista mai multe valuri.

“O sa va dau exemplu cu gripa spaniola: au fost trei valuri in trei ani. Aici s-ar pune problema altfel. Am fi putut sa prevenim valul al treilea si raspunsul este – probabil ca se putea face acest lucru daca am fi avut vaccinarea mai repede. Sigur, aici este o discutie doar in teorie. Daca am fi avut o imunizare importanta la nivel de populatie de 60% sau mai mult, atunci da, putea preveni. Or, este clar ca in afara de cateva locuri, cum ar fi Israelul, nimeni nu a reusit acest lucru. Atunci sa speram ca acest val va trece mai repede decat al doilea din considerentele despre care am spus mai devreme”, a mai aratat Dr. Adrian Marinescu conform sursei citate.

Totodata, el este de parere ca masurile de preventie trebuie pastrate. Potrivit acestuia, toate variantele de tulpini care circula sunt factori care au dus la cresterea numarului de cazuri de infectari cu noul coronavirus.

Etichete: infectari coronavirus, cazuri covid-19, dr adrian marinescu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: