Stiri medicale

Medic retinut de DGA pentru comiterea a 130 de infractiuni de luare de mita

Data ultimei actualizari: 21/06/2018


Un medic specialist de medicina interna din cadrul policlinicii unui spital din Slobozia a fost retinut joi, pentru 24 de ore, pentru comiterea a 131 infractiuni de luare de mita in forma continuata si fals intelectual, potrivit unui comunicat de presa  al Directiei Generale Anticoruptie.

Potrivit sursei citate, ofiterii DGA – Serviciul Judetean Anticoruptie Ialomita, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita, au pus joi in executare doua mandate de perchezitie domiciliara, emise de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Ialomita, in cadrul unui dosar penal, in care se efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunilor de dare de mita, luare de mita si fals intelectual, comise de un medic specialist de medicina interna in cadrul unei policlinici a unui spital din Slobozia si un asistent medical in cadrul aceleiasi unitati.

In fapt, s-a retinut ca in perioada martie-mai 2018, medicul si asistentul medical au primit sume de bani si alte foloase de la mai multe persoane, suspecte in cauza, pentru a-si exercita atributiile de serviciu, mai scrie in comunicat.

Fata de medicul specialist, s-a dispus, pe baza de ordonanta, masura retinerii pentru 24 de ore, in sarcina acestuia retinandu-se comiterea unui numar de 131 infractiuni de luare de mita in forma continuata si fals intelectual.

Anchetatorii mai precizeaza ca cercetarile continua pentru documentarea intregii activitati infractionale a celor in cauza.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.