Medic: Ma astept la peste 2.000 de cazuri | Era bine sa fi adus vaccinul si dupa aceea sa incepem scoala

01/09/2020
Medic: Ma astept la peste 2.000 de cazuri | Era bine sa fi adus vaccinul si dupa aceea sa incepem scoala

Medic: Ma astept la peste 2.000 de cazuri | Era bine sa fi adus vaccinul si dupa aceea sa incepem scoala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-ma-astept-la-peste-2-000-de-cazuri-era-bine-sa-fi-adus-vaccinul-si-dupa-aceea-sa-incepem-scoala/

Un medic din linia I si-a exprimat temerea vizavi de cresterea considerabila a numarului de cazuri de infectare cu noul coronavirus dupa redeschiderea scolilor si a restaurantelor.

“In principiu, si e parerea mea personala, ne asteptam la un numar crescut de cazuri, ma astept la peste 2.000 si ceva de cazuri, cred ca indicele de transmitere e mult mai mare decat putem noi sa identificam in acest moment.”, a declarat medicul Cristian Oancea la Digi24.

Potrivit doctorului, sistemul sanitar este pus sub presiune in toata tara, paturile de la ATI se ocupa foafte repede.

“Sunt mai multi factori. In primul rand inceperea scolii, inceperea lucrului, oamenii se intorc din concediu, se aglomereaza mijloacele de transport in comun, corporatiile si mai este si procesul electoral, iar daca vom fi responsabili poate reusim sa depasim cu bine aceste doua luni. Ganditi-va ca copiii sunt asteptati la scoala, mai ales in clasele primare si gradinita de bunici, bunicii prezinta afectiuni cronice, cam toti parintii nostri, bunicii nostri, sunt cu un grad de risc foarte ridicat”, a mai precizat specialistul.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 7 EMC:

Managementul mastocitozei

Totodata, el si-a exprimat temerea sa nu avem o transmitere in randul varstiniclor foarte crescuta, lucru care ar fi devastator pentru toate familiile.

“Am temerea in primul rand ca chiar daca copilul se va infecta, va transmite la bunici si dupa aceea am temerea ca ma voi infecta chiar eu. Era bine sa fi adus vaccinul si dupa aceea sa incepem scoala.”, a mai precizat managerul Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara, potrivit Digi24.

Etichete: cazuri covid, crestere infectari coronavirus, redeschiderea scolilor, vaccin anti-covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: