Medic, la trei luni de pandemie: Personalul medical este uzat

16/06/2020
Medic, la trei luni de pandemie: Personalul medical este uzat

Medic, la trei luni de pandemie: Personalul medical este uzat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-la-trei-luni-de-pandemie-personalul-medical-este-uzat/

Prof. dr. Florin Mihaltan de la Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’, spune ca personalul medical din sectiile de pneumologie este ‘uzat’ dupa trei luni de pandemie cu noul coronavirus, acesta avand nevoie de ‘interventia unor psihoterapeuti’ si de vacante.

“Acest personal (n.r. – medical din sectiile de pneumologie) in momentul de fata, la trei luni (n.r. de pandemie), este un personal uzat. Ii vad pe colegi cu foarte multe probleme si amprente psihice care ar trebui pe viitor pentru fiecare din aceste unitati sa permita interventia unor psihoterapeuti si a vacantelor binecuvantate. (…) Nu stim daca ne putem permite aceste vacante, nu stim daca acest COVID este influentat sau nu de clima calda, de clima umeda”, a spus medicul pneumolog, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, noul coronavirus este un virus cu tropism respirator si multe dintre persoanele infectate fac fibroze pulmonare.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 7 EMC:

Managementul mastocitozei

“Vedem foarte des pneumonii, bronhopneumonii, dar daca ne uitam la rata de deces, se moare mai putin prin boli respiratorii, se moare in principal prin boli cardiovasculare, diabet, obezitate, prin o serie de comorbiditati care, ca la orice alt virus, in momentul in care se cumuleaza au un efect letal si un prognostic imprevizibil. (…) Pentru terapeut raman inca suficiente enigme. (…) Avem foarte multe cazuri care incep sa faca fibroze pulmonare. (…) Este un tip de complicatie care va presupune un alt tip de interventie la distanta la acesti pacienti, cu alte ajustari terapeutice. (…) Din punct de vedere al acestor complicatii, poate ar trebuie sa vorbim populatiei mai mult despre atingerile ulterioare ale COVID, care ar putea sa fie un alt semnal de alarma important in acceptarea acestor masuri minimale in conditii de alerta legate de utilizarea mastii”, a mai precizat dr. Mihaltan, potrivit sursei citate.

Totodata, in opinia sa, telemedicina este un progres in Romania, pentru ca “nu eram pregatiti in realitate”, dar potrivit medicului, “am invatat toti, de la mic la mare”.

Etichete: personal medical pandemie coronavirus, cadre medical covid-19, psihioterapie cadre medicale, florin mihaltan

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: