Medic: Institutul Oncologic din Cluj-Napoca – Unul dintre cele mai importante spitale de cancer

08/05/2019

Medic: Institutul Oncologic din Cluj-Napoca – Unul dintre cele mai importante spitale de cancer

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-institutului-oncologic-din-cluj-napoca-unul-dintre-cele-mai-importante-spitale-de-cancer/

Dr. Patriciu Achimas-Cadariu, director medical la Institutul Oncologic Cluj-Napoca (IOCN), spune ca institutia pe care o reprezinta este una de top in tratarea afectiunii cancerului ovarian, precum si a altor boli oncologice.

“Nu e o lauda, dar trebuie sa punctam si realitatea. Suntem singurul centru oncologic acreditat real de Organizatia Europeana a Institutelor de Cancer, pe seama unei acreditari care a durat doi ani. Dincolo de asta, in mod particular, centrul nostru are un interes deosebit pentru aceasta boala, este un centru care se concentreaza si pe aceasta boala teribila. Suntem implicati si in cercetare; nu suntem noi varful de lance in lume, dar pot sa va spun ca jucam in Champions League, deoarece suntem unul dintre centrele asociate celei mai mari banci tumorale de tesut ovarian, cu sediul la Berlin. Este unul dintre cele mai importante spitale de cancer”, a declarat medicul Patriciu Achimas-Cadariu, conform Agerpres.

Continut educational:

De asemenea, si presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din Romania, Cezar Irimia, precizeaza ca Institutul Oncologic Cluj-Napoca este ‘nava amiral a oncologiei romanesti’.

FABC si IOCN au organizat, miercuri, la Cluj, o dezbatere pentru identificarea unor solutii pentru imbunatatirea vietii pacientelor cu cancer ovarian si pentru cresterea gradului de constientizare privitor la aceasta boala si diagnosticarea ei precoce.

In fiecare an, la data de 8 mai se marcheaza Ziua internationala de lupta impotriva cancerului ovarian, prilej cu care se urmareste o informare cat mai corecta a populatiei cu privire la aceasta boala.

Etichete: Institutul Oncologic Cluj-Napoca, cancerul ovarian, spital oncologie

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Particule infectate cu virusul SARS-CoV-2 detectate si la 5 m distanta de o persoana infectata

Spitalul “Victor Babes” Timisoara are un ecograf pentru investigatii cardiace complexe, unic in partea de vest a tarii

OMS subliniaza ca exista o lipsa acuta de fonduri pentru combaterea pandemiei

Ministerul Sanatatii organizeaza sesiune de examen pentru obtinerea titlului de specialist

Sindicate Sanatate: Daca spitalele nu platesc sporul de pana in 30%, salariatii au dreptul de a demisiona fara preaviz