Medic: Infectia cu Sars-Cov-2 este infectia nosocomiala a anului 2020

12/08/2020
Medic: Infectia cu Sars-Cov-2 este infectia nosocomiala a anului 2020

Medic: Infectia cu Sars-Cov-2 este infectia nosocomiala a anului 2020

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-infectia-cu-sars-cov-2-este-infectia-nosocomiala-a-anului-2020/

Potrivit unui medic specialist ATI, infectia cu Sars Cov 2 este infectia nosocomiala a anului 2020.

“Adevarul gol golut, lipsit de orice inflorituri, adevarul pe care il stie deja orice cadru medical, adevarul pe care doar il intuiam si s-a confirmat deja cu varf si indesat, adevarul pe care nimeni nu indrazneste sa il rosteasca onest si cu voce tare, adevarul ultimelor luni este simplu, limpede cristal, evident pt oricine gandeste cu proprii neuroni si nu in logica fricii sau a ipocriziei; acest adevar simplu se poate rezuma la o simpla fraza “infectia cu Sars Cov 2 este infectia nozocomiala a anului 2020”, a scris medicul Laura Zarafin pe pagina sa de Facebook.

Potrivit mediciului, este o iluzie ca spitalele sunt suport Covid si spitale non Covid.

“Degeaba incearca unii sau altii dintre colegii nostri medici din toate specialitatile din spitalele zise “non Covid ” sa ne convinga ca transferul intraspitalicesc, (dupa ce pacientii au fost tinuti una – doua – trei saptamani la ei) spre spitale “suport Covid” ar avea vreo ratiune medicala sau epidemiologica sau de reducere a riscului infectarii personalului…Nu este decat o mare iluzie ca exista spitale “non Covid ” si spitale “Covid”. Nu inseamna ca e vina personalului medical! Nicidecum. Pur si simplu acest virus este extrem de contagios si era evident de la inceput ca spitalele vor fi focare. Era evident nu numai pt ca virusul este extrem de contagios, ci si pt ca rezultatele negative la PCR exista si sunt in procent de peste 30%, dar si pt ca in spitale vin oameni bolnavi, cei mai multi cu boli severe, cancere avansate, imunodeprimati, etc. Am avut 5 luni sa intelegem asta si fiecare spital a avut 5 luni ca sa isi organizeze propriul spatiu de triaj si propria zona pt pacientii pozitivi la PCR pt Sars Cov 2.”, mai scrie medicul pe pagina sa de Facebook.

In aceeasi postare, Dr. Zarafin vorbeste despre un “ping-pong-ul stupid intre spitale, nejustificat medical”.

“De ce ne facem ca nu intelegem acest lucru extrem de simplu? Poate pt ca unora le convine ping- -pong-ul stupid intre spitale, nejustificat medical, dar consumator de timp nervi si bani pt colegii de la ambulanta. Sunt pacienti plimbati intre 2-3 spitale. Si nu in ultimul rand cred ca ar fi bine sa intelegem odata ca acest virus va trai cu noi sau noi va trebui sa invatam sa convietuim cu el ani de zile. Ce facem? Operam in spitale “verzi” si cand pacientul se pozitiveaza il pasam cu multa “colegialitate” altora, celor din spitalele “rosii”, colegi chirurgi si ei, transformati in “pansatori ai plagilor” operatiilor facute de altii “? Ce logica are o asemenea strategie?”, a mai precizat medicul.

Etichete: infectie nosocomiala, sars-cov-2, spitale covid, spitale non covid, transfer pacienti covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: