Medic: E o lipsa de respect sa spui ca epidemia de rujeola este inventata ca sa ajute la lansarea Legii vaccinarii

28/04/2017

Medic: E o lipsa de respect sa spui ca epidemia de rujeola este inventata ca sa ajute la lansarea Legii vaccinarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-e-o-lipsa-de-respect-sa-spui-ca-epidemia-de-rujeola-este-inventata-ca-sa-ajute-la-lansarea-legii-vaccinarii/

Conspirationismul si temereile care nu au la baza nicio justificare stiintifica, sunt fenomene tot mai prezente in societatea actuala, mai ales in privinta sanatatii.

De cand a inceput epidemia de rujeola, vocile antivaccinare, aberante si condamnate de toti oamenii de stiinta, au devenit si mai vocale. Aceste voci sunt condamnate la scara larga, doar ca nu exista o voce unitara care sa fie vocea multimii.

23 de suflete s-au stins din cauza unei boli prevenibile prin vaccinare. Si, de parca asta nu ar fi fost de ajuns, aceste voci invaluie si mai mult in conspirationismul ieftin, dar asurzitor, moartea acestor copii.

“Daca am fi avut o veste despre un autocar cu copii prabusit intr-o prapastie sau ca intr-o scoala, un incendiu a devastat o clasa cu 23 de copii, probabil ca Romania ar fi fost in doliu national. Cu toate acestea, avem 23 de decese prin rujeola si exista voci care spun ca acesta epidemie este inventata ca sa ajute la lansarea Legii vaccinarii. Mi se pare o lipsa de respect pentru durerea parintilor care si-au pierdut copii in acesta tragedie sa vii sa spui asa ceva si nimeni, dar nimeni sa nu te contracareze pentru ca nu exista inca o voce oficiala si rapida care sa vina din partea autoritatilor ca sa raspunda imediat la astfel de aberatii”, a declarat dr. Sandra Alexiu, presedinte Asociatia Medicilor de Familiei Bucuresti, vicepresedinte Societatea Nationala de Medicina Familiei.

Daca toate vocile avizate care  le dezaproba pe cele aberante, s-au uni si ar fi sustinute de autoritati, atunci lucrurile ar sta altfel.

“Considera ca este nevoie sa existe un sistem rapid de alerta profesionala si de alerta a populatiei pentru situatii epidemice si o contracarare rapida a unor astfel de reactii, pentru ca altfel, aceste persoane care vin cu asa idei, ajung in prime time si fac deliciul telespectatorilor “, a mai precizat dr. Sandra Alexiu.

De la debutul epidemiei de rujeola si pana acum, numarul imbolnavirilor este de peste 5000, iar 23 de victime au decedat. Ultimul deces inregistrat a fost al unui bebelus in varsta de cinci luni.

 

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati