Medic, despre reactia ECDC privind epidemia de rujeola din Romania: Este o reactie normala

08/03/2017

Medic, despre reactia ECDC privind epidemia de rujeola din Romania: Este o reactie normala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-despre-reactia-ecdc-privind-epidemia-de-rujeola-din-romania-este-reactie-normala/

stetoscop6-min

Comunicarea facuta de Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC ) privind cazurile de rujeola din Romania este una fireasca, intr-un context european, crede dr. Adriana Pistol, directorul in cadrul INSP.

Reactia vine dupa ce pe site-ul Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC) a aparut informatia ca focarul de rujeola care afecteaza Romania este posibil sa se raspandeasca in tarile din Uniunea Europeana (UE) si Spatiul Economic European (SEE).

“Este firesc, este o reactie normala. Noi avem saptamanal informatii, sunt publice. Nu este vorba despre un avertisment, este vorba despre cu totul altceva, eu nu o inteleg ca un avertisment. Este normal ca si celelalte state sa cunoasca acest aspect. Si noi cunoastem cand se intampla in alte state. (…) Romania are niste cazuri si un grup mare de tari din Vestul Europei au si ele alte vreo 4.000 si ceva de cazuri. Sunt comunicate care se petrec intre toate statele UE. Romania nu este singura tara care are rujeola. Este adevarat ca are cele mai multe cazuri. (…) Nu suntem singurii”, a declarat Dr. Adriana Pistol, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, toate tarile europene ar trebui sa intareasca procesul de vaccinare.

“Este un semnal de alarma catre toata tarile ca trebuie sa intareasca vaccinarea. Parintii sa vaccineze. Asa ceva se poate opri prin vaccinare. Are Franta cazuri, are Germania, are Italia foarte multi. Italia are foarte multe cazuri. (…) Este o comunicare fireasca intr-un context european”, a mai sustinut medicul conform sursei mentionate.

Focarul de rujeola care afecteaza Romania este posibil sa se raspandeasca in tarile din Uniunea Europeana (UE) si Spatiul Economic European (SEE), se mentioneaza pe site-ul Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC).

“Tinand cont de dimensiunea si raspandirea geografica a focarului de rujeola din Romania, posibilitatea de transmitere peste hotare a cazurilor de rujeola este una crescuta”, se arata in evaluarea ECDC cu privire la riscurile implicate de focarul de rujeola din tara noastra, potrivit Xinhua.

De la sfarsitul lunii septembrie 2016 pana la 17 februarie 2017, Institutul National de Sanatate Publica a primit instiintari cu privire la 3.071 de cazuri de rujeola.

Cazurile continua sa fie raportate in ciuda masurilor adoptate la nivel national pentru sporirea activitatilor de vaccinare, mentioneaza sursa citata.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: