Medic de la Casa Judeteana de Pensii Harghita, arestat pentru luare de mita

26/06/2017

Medic de la Casa Judeteana de Pensii Harghita, arestat pentru luare de mita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-de-la-casa-judeteana-de-pensii-harghita-arestat-pentru-luare-de-mita/

Un medic expert al asigurarilor sociale din cadrul Casei Judetene de Pensii (CJP) Harghita a fost arestat preventiv, dupa ce a fost prins in flagrant cand primea mita 200 de lei de la un denuntator, pentru a-i verifica acestuia incadrarea in grad de invaliditate.

Subcomisar de politie Corina Trandafir, ofiter prevenire si relatii publice la Serviciul Judetean Anticoruptie Harghita, a precizat luni, ca flagrantul a fost organizat in cursul zilei de vineri de catre procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Harghita, impreuna cu ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) – Serviciul Judetean Anticoruptie (SJA), relateaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al SJA Harghita, in data de 22 iunie a fost inregistrat un denunt din partea unui pacient care a reclamat faptul ca “a dat aceluiasi medic atat in anul 2015, cat si in cursul anului 2016, o anumita suma de bani pentru a fi sigur ca nu va fi respins in mod abuziv cu ocazia reevaluarii medicale in legatura cu mentinerea in gradul de invaliditate”.

Denuntatorul a precizat ca a auzit de la mai multe persoane bolnave ca medicul respectiv conditioneaza actul medical de primirea unor sume de bani.

In comunicatul SJA se arata ca vineri seara, in jurul orelor 20,30, denuntatorul a dat suma de 200 de lei cu titlu de mita medicului expert al asigurarilor sociale, suma oferita la cabinetul sau din municipiul Gheorgheni, bani marcati in prealabil cu mijloace criminalistice de catre organele de urmarire penala.

La perchezitia efectuata in cabinetul medicului, activitate autorizata anterior de catre judecatorul de drepturi si libertati, au fost identificate mai multe sume de bani, respectiv 14.350 lei si 250 euro. Printre aceste sume au fost gasite si cele doua bancnote, in suma de 200 lei, primite de la martorul denuntator.

“Exista probe din care rezulta banuiala rezonabila ca, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, medicul a primit sume de bani de la marea majoritate a celor aproximativ 100 de persoane evaluate medical in data de 23.06.2017 la cabinetul din Gheorgheni si, astfel, toate sumele de bani ar proveni din comiterea infractiunii de luare de mita in forma continuata”, se precizeaza in comunicatul citat.

Potrivit Agerpres, medicul a fost initial retinut pentru 24 de ore, dupa care judecatorul a admis propunerea procurorului de arestare preventiva pentru 30 zile.

Medicul este cercetat “sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita in forma continuata”.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: