Medic de familie fals din Sibiu, retinut de politisti

23/02/2022

Medic de familie fals din Sibiu, retinut de politisti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-de-familie-fals-din-sibiu-retinut-de-politisti/

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul I.P.J. Sibiu au retinut un sibian in varsta de 36 de ani, cercetat penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati, inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata, respectiv acces ilegal la un sistem informatic.

Din investigatiile desfasurate de catre politistii sibieni a rezultat faptul ca, la data de 5 iulie 2021, persoana in cauza s-ar fi prezentat la un cabinet de medicina de familie de pe raza localitatii Nocrich unde, cu incuviintarea medicului titular, ar fi desfasurat fara drept activitati specifice profesiei de medic, constand in aceea ca ar fi oferit consultatii unui numar de 15 persoane si ar fi eliberat ulterior doua bilete de trimitere, precum si 20 de retete medicale compensate integral sau partial.

Printre pacientii tratati de pretinsul medic, la data de 5 iulie 2021, se numara adulti si minori, inclusiv un copil in varsta de 1 an si 3 luni, potrivit anchetatorilor.

“De asemenea, cercetarile efectuate au relevat faptul ca, folosind user-ul si parola furnizate de medicul real, barbatul ar fi introdus date in aplicatia informatica ce este conectata la sistemul de asigurari de sanatate in vederea decontarii serviciilor prestate, sume decontate ulterior.”, scrie intr-un comunicat al IPJ Sibiu.

Barbatul a fost retinut de politistii de investigare a criminalitatii economice.

Cercetarile sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu.

Etichete: medici de familie sibiu, medic de familie fals, sistem informatic de sanatate,

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: