Medic cercetat pentru 129 infractiuni de inselaciune

05/07/2016

Medic cercetat pentru 129 infractiuni de inselaciune

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-cercetat-pentru-129-infractiuni-de-inselaciune/

reteta-compensata-medic-politistiProcurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Arad, dupa ce in prealabil a fost inceputa urmarirea penala si a fost pusa in miscare actiunea penala, au inaintat judecatorului de drepturi si libertati propunerea de arestare preventiva a inculpatei  Marcu Mirela Adela.

Potrivit unul comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, Mirela Adela este medic biolog in cadrul Spitalului Clinic Judetean Arad – sectia T.B.C.,  cercetata  sub aspectul savasirii a 129  infractiuni de inselaciune, fapta prev. si ped. de art. 244 alin. 1 si 2 C.pen., 15 infractiuni de inselaciune in forma continuata, fapta prev. si ped. de art. 244 alin. 1 si 2 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., 1 infractiune de fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (1791 acte materiale), prev. si ped. de art. 322 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., 7 infractiuni de falsificare de instrumente oficiale, prev. si ped. de art. 317 alin. 1 si 2 C.pen. si 7 infractiuni de folosirea instrumentelor false in forma continuata, prev. si ped. de art. 318 C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen. si art. 5 C.pen

Judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Arad a dispus luarea masurii preventive a controlului judiciar cu privire la inculpata Marcu Mirela Adela .

Probatoriul administrat in cauza pana la acest moment procesual a relevat faptul ca inculpata Marcu Mirela Adela, in perioada  02.12.2010 – 08.06.2016, folosind in mod mincinos calitatea de reprezentant al unei societati comerciale,  a incheiat  in numele acesteia  un numar de 144 contracte de prestari servicii medicale medicina muncii, incasand sumele bani aferente acestor contracte.

In vederea stampilarii  in fals a contractelor de prestari servicii medicale medicina muncii contractate cu cei 144 agenti economici, a dosarelor medicale, a fiselor de aptitudine medicina muncii, a buletinelor de analize, a diferitelor carnetele cu evidente si a carnetelor de sanatate, a tuturor  documentelor  care au facut obiectul contractelor  pe care inculpata Marcu Mirela Adela le-a incheiat, s-a  folosit un numar de 7 stampile care contin impresiunile unei institutii sanitare publice , respectiv  Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, precum si a unor societati private, instrumente oficiale falsificate anterior de catre inculpata.

Facem precizarea ca urmarirea penala este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie, mai scrie in comunicatul citat.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: