Media de varsta a medicilor de familie este ingrijoratoare in Romania

31/03/2014

Media de varsta a medicilor de familie este ingrijoratoare in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/media-de-varsta-medicilor-de-familie-este-ingrijoratoare-romania/

articol studiu sistemul medicalNevoia ca tot mai multi tineri absolventi de Medicina sa aleaga ca specializare medicina de familie este foarte importanta avand in vedere media actuala de varsta a medicilor de familie. Lipsa unei corelatii intre curricula de la Universitate si atributiile unui medic la cabinet determina ca putini tineri sa aleaga medicina de familie, iar dintre cei care o aleg sa intampine o serie de probleme neprevazute.

Inregistrarea video integrala a Sesiunii Grupului Tinerilor Medici de Familie al SNMF sustinuta la Conferinta Nationala de Medicina Familiei 2014.

Medicul de familie – contabil si operator de calculator la cabinet

La editia din acest an a Conferintei Nationale de Medicina Familiei, dr. Sandra Alexiu, vicepresedinte SNMF, a atras atentia asupra problemelor cu care se confrunta un tanar medic de familie in practica.

In universitate, a specificat dr. Sandra Alexiu, un viitor medic de familie nu invata management de caz, de echipa sau de cabinet, nici notiuni minime de contabilitate sau informatica de care va avea nevoie in practica.

Ce-i nemultumeste pe tinerii medici de familie

Dr. Raluca Zoitanu, coordonator al Grupului Tinerilor Medici de Familie din cadrul SNMF, a prezentat in cadrul conferintei rezultatele unor sondaje in randul medicilor de familie care au atras atentia astfel asupra principalelor probleme cu care se confrunta tinerii medici de familie.

Medicii de familie tineri au raspuns ca ii nemultumeste relatia cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, birocratia prea mare la cabinet, relatia cu medicii din alte specialitati si chiar, in unele cazuri, cu medicii de familie.

Medicii de familie vor mai mult timp pentru pacient

Numarul mare de atributii birocratice ii nemultumeste si pe proaspetii absolventi.

Acesti isi doresc mai mult timp pentru consultarea pacientul in detrimentul documentelor pe care trebuie sa le faca si sa le justifice mai departe catre CNAS.

O curricula de la 0 in medicina de familie

Dr. Raluca Zoitanu a specificat ca se lucreaza la o noua curricula in medicina de familie care sa fie adaptata la realitatea de astazi.

Chiar daca dorinta si implicarea medicilor de familie in realizarea acestei curricule sunt majore, mai este nevoie de timp si birocratie pana la implementarea ei.

Pana atunci, tinerii medici de familie au posibilitatea sa invete si sa experimenteze alte sisteme de medicina familiei prin cursuri, proiecte si schimburi de experienta internationale pe care le pot accesa prin Grupul Tinerilor medici de familie al SNMF.

 

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: