Masurile care se aplica la aparitia unui caz de infectare cu SARS-CoV-2 intr-o unitate de invatamant

05/02/2021
Masurile care se aplica la aparitia unui caz de infectare cu SARS-CoV-2 intr-o unitate de invatamant

Masurile care se aplica la aparitia unui caz de infectare cu SARS-CoV-2 intr-o unitate de invatamant

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/masurile-care-se-aplica-la-aparitia-unui-caz-de-infectare-cu-sars-cov-2-intr-o-unitate-de-invatamant/

Cursurile se suspenda la o clasa din invatamantul primar sau o grupa de gradinita la aparitia unui caz confirmat de imbolnavire cu virusul SARS-CoV-2, prevede un Ordin comun al ministrilor Educatiei si Sanatatii.

Potrivit documentului, cursurile clasei respective se suspenda in aceasta situatie pentru o perioada de 14 zile.

“In situatia in care in aceeasi sala cursurile sunt organizate in schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa in care a fost confirmat cazul de imbolnavire cu virusul SARS-CoV-2, urmand ca elevii din schimbul urmator sa isi desfasoare cursurile, dupa finalizarea procedurilor de dezinfectare a salii de clasa”, se arata in ordin, potrivit Agerpres.

La aparitia unui caz confirmat de imbolnavire cu virusul SARS-CoV-2 intr-o clasa de invatamant gimnazial, liceal, profesional si postliceal se efectueaza ancheta epidemiologica si testarea contactilor acestuia, iar conducerea unitatii de invatamant va decide in urma consultarii DSP/DSPMB daca se impune carantinarea celor care fac parte din aceeasi clasa sau suspendarea cursurilor, dupa caz, mai prevede documentul.

Totodata, la aparitia a doua cazuri confirmate de imbolnavire cu virusul SARS-CoV-2 intr-o clasa de invatamant gimnazial, liceal, profesional si postliceal, se suspenda cursurile clasei respective pentru o perioada de 14 zile. Masura suspendarii este dispusa prin decizia conducerii unitatii de invatamant/institutiei conexe, dupa consultarea DSP/DSPMB, cu aplicarea prevederilor art. 9 alin (4) din Ordinului Ministrului Educatiei si Cercetarii nr. 5.447/2020.

“DSP/DSPMB va efectua ancheta epidemiologica, va stabili contactii directi ai cazurilor confirmate si va decide impreuna cu conducerea unitatii de invatamant daca se impune carantinarea celor care nu fac parte din clasa la care s-au suspendat cursurile, inclusiv a personalului didactic/nedidactic/auxiliar”, se mai arata in document.

Conform sursei citate, la aparitia cazurilor de imbolnavire cu virusul SARS-CoV-2 in randul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligatia de a anunta conducerea unitatii de invatamant care va informa DSP/DSPMB.

Etichete: caz sars-cov-2 la un elev, caz sars-cov-2 la un profesor, masuri preventie covid in scoli

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: