Masuri pentru reforma sistemului de sanatate propuse de industria farmaceutica

31/01/2014

Masuri pentru reforma sistemului de sanatate propuse de industria farmaceutica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/masuri-pentru-reforma-sistemului-de-sanatate-propuse-de-industria-farmaceutica/

poza consult medic de familieReprezentantii industriei farmaceutice au propus Fondului Monetar International (FMI), Comisiei Europene (CE) si Bancii Mondiale (BM) o serie de masuri care ar contribui la reforma sistemului de sanatate din Romania. Cresterea accesului la tratament pentru populatie reprezinta unul din principalele obiective vizate de masurile propuse de Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM), Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) si Asociatia Local American Working Group (LAWG).

Solutii propuse pentru 2014

Intre solutiile care ar putea fi implementate pe termen scurt, reprezentantii industriei farmaceutice propun revizuirea listei de medicamente compensate si introducerea de noi molecule in primul trimestru al anului 2014.

Alte doua masuri propuse sunt: revizuirea taxei clawback prin introducerea calculului diferential, bazat pe delimitarea medicamentelor in doua grupe, si schimbarea politicii de stabilire a pretului astfel incat sa fie eliminat riscul ca unii pacienti sa nu aiba acces la medicamente.

Se propune in acelasi timp actualizarea listei medicamentelor compensate cu noi molecule bi-anual.

Solutii propuse pe termen lung

Cresterea progresiva a finantarii sistemului de sanatate este una dintre principalele masuri propuse alaturi de ajustarea anuala a bugetului de referinta in functie de consumul real de medicamente din anul precedent.

Ca masuri eficiente pentru sistemul de sanatate sunt propuse, pentru perioada 2014-2020: sistemul de prescriere electronic, implementarea cardului de sanatate, imbunatatirea eficientei cheltuielilor publice si combaterea fraudelor.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Presedintele Iohannis a semnat decretul de numire a Ioanei Mihaila in functia de ministru al Sanatatii

S-a aprobat solicitarea DNA pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Sanatatii, Florian Bodog

Klaus Iohannis: Sunt foarte multumit de cum a decurs campania de vaccinare pana acum

Ioana Mihaila, noua propunere pentru conducerea Ministerului Sanatatii

EMA, despre vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson: Beneficiile depasesc riscurile