Masuri MS: Medicii de familie vor fi convocati la cabinetele medicale de permanenta

27/02/2018

Masuri MS: Medicii de familie vor fi convocati la cabinetele medicale de permanenta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/masuri-ms-medicii-de-familie-vor-fi-convocati-la-cabinetele-medicale-de-permanenta/


Ministerul Sanatatii a cerut directiilor de sanatate publica, unitatilor sanitare si serviciilor de ambulanta implementarea unor masuri suplimentare privind acordarea asistentei medicale, pentru a preintimpina aparitia unor evenimente nedorite in randul populatiei din zonele aflate sub avertizari meteorologice.

Potrivit unui comunicat MS,  Directiile de Sanatate Publica au obligatia de a participa la evaluarea la nivel de judet a numarul bolnavilor care necesita transport in vederea efectuarii dializei.

Prin medicii de familie si cu participarea asistentilor comunitari, directiile de sanatate publica participa la catagrafierea urmatoarelor categorii de persoane:

– bolnavi cronici cu afectiuni ce necesita monitorizare permanenta;
– gravide cu risc si a celor in ultimele 2 luni de sarcina;
– copii cu afectiuni care necesita monitorizare permanenta;
– persoane dependente fizic;
– varstnici cu nevoi speciale (este necesara colaborarea autoritatilor publice locale).
– pacientii care necesita dializa sunt transportati in unitatile in care fac dializa si raman internati pana la imbunatatirea  conditiilor meteorologice.

Medicii de familie vor fi convocati la cabinetele medicale de permanenta unde vor asigura permanenta pana la stabilizarea situatiei meteo. Directiile de sanatate publica vor colabora cu autoritatile administratiei publice locale in vederea coordonarii activitatilor asistentilor comunitari si mediatorilor sanitari catre cabinetele medicilor de familie din localitate pentru a participa la activitatile desfasurate in aceasta perioada, mai scrie in comunicatul emis de Ministerul Sanatatii.

In aceasta perioada spitalele au obligatia de a evalua si a asigura  stocul de medicamente si materiale sanitare si al nevoilor imediate pentru situatiile de urgenta aparute.
Unitatile sanitare vor mentine pacientii, in special femeile gravide, persoane in dializa si persoane fara adapost in unitate pana la trecerea valului de frig.  Bolnavii cronici internati care necesita monitorizare permanenta, nu trebuie sa fie externati pana la stabilizarea situatiei meteo.

De asemenea, vor fi identificate caile de acces care trebuie degajate cu prioritate pentru asigurarea accesului pacientilor, al personalului medical, dar si al ambulantelor.
Ministerul Sanatatii a solicitat unitatilor sanitare asigurarea unui climat corespunzator in saloane (caldura, apa, electricitate).

Managerul General al Serviciului Judetean de Ambulanta va raspunde de asigurarea cu personal corespunzator in aceasta perioada (medici, asistenti medicali, etc), precum si de asigurarea degajarii cailor de acces de la nivelul Serviciului si al substatiilor  din structura acestuia pana la drumul principal.

In zilele cu temperaturi scazute, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea prelungita la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor prin viroze respiratorii si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.

De asemenea, in cadrul sedintei Comandamentului de iarna pentru gestionarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, care a avut loc astazi la sediul Ministerului Afacerilor Interne si s-a desfasurat in sistem de videoconferinta, ministrul Sanatatii  a transmis si cu aceasta ocazie directorilor directiilor de sanatate publica masurile care sunt necesare a fi intreprinse in perioada imediat urmatoare.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. tina stefan says:

    A,MINISTERULSANATATII ISI ADUCE AMINTE DE MF NUMAI LA NEVOIE,NOI NU SUNTEM ANGAJATII LOR ,NE ZIC FURNIZORI DE SERVICII DAR PRIN DSP NE CER FEL SI FEL DE SERVICII PE CARE NU NI LE PLATESC,BASCA VACCINARILE EFECTUATE!NU MAI SPUN CA LA MARIRILE ANUNTATE CU TURLE SI TRAMBITE DE PARCA S-AR FI RASTURNAT O CARUTA DE BANI PESTE DOCTORI NU AMINTESC NIMIC DE MEDICINA DE FAMILIE!CONSIDER O MANIPULARE DESANTATA ATATA TIMP CAT MEDICINA DE FAMILIE PRIN REPREZENTANTII EI NU ESTE LUATA IN CONSIDERARE!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: