Masura preventiva: Crearea unui stoc tampon de vaccinuri

03/05/2017

Masura preventiva: Crearea unui stoc tampon de vaccinuri

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/masura-preventiva-crearea-unui-stoc-tampon-de-vaccinuri/

In perspectiva, o masura de tip preventiv care sa elimine lipsa unor anumite vaccinuri ar putea fi crearea unui stoc tampon, precizeaza ministrul Sanatatii.

“Una dintre masurile pe care o vom putea lua, dupa ce se aproba legea vaccinarii, este crearea acestui stoc tampon care exista si in alte tari europene. Acest stoc tampon care are o anumita valabilitate si care ne-ar asigura confortul pana la momentul la care se fac alte proceduri de achizitii. Ceea ce pot sa va spun este ca am luat decizia ca toate procedurile de achizitii care se fac pentru vaccin sa se faca pe un acord cadru intre doi ani si patru ani. Exista, insa, vaccinuri care nu sunt inregistrate pe piata in Romania, care sunt aduse pe procedura de nevoi speciale si acolo este destul de greu de a face acord cadru cu un partener din strainatate”, a declarat ministrul Florian Bodog, citat de Agerpres.

Conform ministrului, in cursul acestei saptamani, primele 10.000 de doze de vaccin antirujeolic (ROR) vor ajunge la Unifarm, apoi la Directiile de Sanatate Publica si in cabinetele medicilor.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Interventie de urgenta care a salvat viata unei paciente cu Covid-19, la Iasi

Cojan (CNAS): Sistemul nostru de sanatate incepe sa se miste

Pacientii cu afectiuni cronice fac apel pentru actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite

Nelu Tataru catre medicii tineri: Urmeaza o perioada frumoasa, in acealasi timp si grea, care o sa va aduca mari satisfactii profesionale

Studiu: Mutatiile virusului SARS-CoV-2 nu ii confera capacitatea de a se propaga mai rapid