Masa rotunda privind imunoterapia si terapia moleculara personalizata in oncologie, la IOCN

19/06/2019
Masa rotunda privind imunoterapia si terapia moleculara personalizata in oncologie, la IOCN

Masa rotunda privind imunoterapia si terapia moleculara personalizata in oncologie, la IOCN

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/masa-rotunda-privind-imunoterapia-si-terapia-moleculara-personalizata-in-oncologie-la-iocn/

Imunoterapia oncologica si medicina personalizata in cancer au fost temele unei dezbateri organizate la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca (IOCN).

“Legat de imunoterapie as spune ca si noi, ca gineco-oncologi, sustinem partea de imunizare anti HPV, avem si noi o mica particica in care putem sa ne implicam activ. Altfel, pacientele intreaba de noile tratamente, imunoterapia si suna foarte bine si cred ca avem specialisti recunoscuti international, dar si tineri bine pregatiti, care in anii care urmeaza sunt convins ca vor reprezenta voci importante in aceasta specialitate”, a declarat medicul Patriciu Achimas-Cadariu, directorul IOCN, citat de Agerpres.

Potrivit specialistilor, imunoterapia oncologica reprezinta cea mai noua arma terapeutica in lupta impotriva cancerului la nivel mondial.

Continut educational:

“Imunoterapia si terapia molecular tintita sunt cele mai noi modalitati terapeutice in oncologia medicala. Terapia cu inhibitori ai punctelor de control imun poate oferi supravietuire pe termen lung multor pacienti cu forme de cancer in faza avansata ale caror optiuni au fost anterior foarte limitate, in timp ce prin testarea biomarkerilor specifici, se pot selecta pacientii care raspund cel mai bine la tratamentele moleculare tintite, care primesc astfel tratamentul cel mai potrivit pentru profilul lor genetic (o terapie personalizata). Imunoterapia si terapia moleculara personalizata reprezinta viitorul in oncologie si ma bucur ca Institutul Oncologic ‘Prof. Dr. Ion Chiricuta’ se afla astazi in prima linie in lupta impotriva cancerului”, a declarat Tudor Ciuleanu, medic primar in oncologie medicala, conform sursei citate.

La nivel mondial, in prezent sunt studiate mai mult de 2.000 de imunoterapii oncologice, in peste 3.000 de studii clinice, pentru aproximativ 300 tipuri de cancer.

Etichete: imunoterapia, medicina personalizata in cancer, tratament cancer, IOCN

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: