Marea Britanie a anuntat crearea, impreuna cu OMS, a unui radar global pentru pandemii

21/05/2021
Marea Britanie a anuntat crearea, impreuna cu OMS, a unui radar global pentru pandemii

Marea Britanie a anuntat crearea, impreuna cu OMS, a unui radar global pentru pandemii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/marea-britanie-a-anuntat-crearea-impreuna-cu-oms-a-unui-radar-global-pentru-pandemii/

Premierul britanic Boris Johnson a anuntat crearea unui radar global pentru pandemii pentru a identifica noi variante de coronavirus si alti agenti patogeni emergenti. Acest proiect urmeaza sa fie pus in aplicare impreuna cu Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si alte natiuni, relateaza EFE si Agerpres.

OMS, in colaborare cu fundatia britanica Wellcome Trust si alti parteneri internationali, va coordona programul pentru “a identifica, urmari si impartasi date despre noile variante ale coronavirusului si a supraveghea rezistenta vaccinurilor in randul populatiei”, se arata intr-un comunicat.

“Lumea nu mai trebuie sa fie luata niciodata prin surprindere de un virus care sa se raspandeasca printre noi fara supraveghere. Trebuie sa cream un sistem de monitorizare a bolilor adecvat secolului XXI, care sa permita comunicarea datelor in timp real, o secventiere genetica rapida si un raspuns pe masura. Radarul global pentru pandemii va permite identificarea agentilor patogeni emergenti si va facilita dezvoltarea rapida a vaccinurilor si a tratamentelor necesare “, a declarat si Bors Johnson, potrivit surselor citate.

Directorul general al OMS a subliniat, la randul sau, ca pandemia de COVID-19 a evidentiat necesitatea vitala a unui sistem robust si modern care sa permita omenirii sa fie cu un pas inainte in fata bolilor emergente.

Etichete: preventie pandemie, radar pandemie, sistem alerta pandemie, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: