Marcel Vela: Campaniile de dezinformare despre Covid-19 din mediul online, finantate

26/05/2020
Marcel Vela: Campaniile de dezinformare despre Covid-19 din mediul online, finantate

Marcel Vela: Campaniile de dezinformare despre Covid-19 din mediul online, finantate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/marcel-vela-campaniile-de-dezinformare-despre-covid-19-din-mediul-online-finantate/

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, spune ca informatiile aparute in mediul online menite sa combata existenta noului coronavirus fac parte dintr-o campanie finantata, care poate duce la o destabilizare economica.

“Razboiul informatic, daca vreti, are mai multe scopuri sau mai multe substraturi. Unul dintre ele este si acesta al destabilizarii, al neincrederii, al haosului, al contestarii autoritatilor. Pentru ca, daca vedem padurea dincolo de copaci, daca imi permiteti aceasta metafora, este evident ca o stare de neincredere, o lipsa a autoritatii statului, a increderii in sistemul sanitar, in autoritati, toate acestea duc spre o destabilizare economica. Cei care au aceste interese, pe varianta de a destabiliza, fie ca sunt site-uri fantoma care au in spate anumite cercuri de interese economice, anumite persoane care le detin si care de fapt nu exista, care rostogolesc anumite stiri, anumiti specialisti in ale informaticii care rostogolesc stirile, care stiu sa capaciteze cat mai multi urmaritori – toate acestea sunt, intr-un fel, organizate, pentru ca este evident faptul ca sunt finantate”, a spus Vela, intr-o emisiune la Realitatea Plus, citat si de Agerpres.

Ministrul de Interne considera ca este posibil ca astfel de campanii sa ii convinga pe oamenii simpli si chiar pe unii politicieni sa faca afirmatii de genul ca noul coronavirus nu ar exista sau ca termoscanarea ar fi folosita in alte scopuri decat cel declarat.

Demnitarul a subliniat, totusi, ca numarul celor care cred in astfel de scenarii este unul mic si ca marea majoritate a populatiei a dovedit ca a inteles gravitatea situatiei.

Etichete: dezinformare online, scenarii pandemie coronavirus, fake news epidemie, marcel vela

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: