MApN va scoate 200 de posturi la concurs pentru Institutul Cantacuzino

10/01/2018

MApN va scoate 200 de posturi la concurs pentru Institutul Cantacuzino

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mapn-va-scoate-200-de-posturi-la-concurs-pentru-institutul-cantacuzino/


Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a anuntat ca in acest an vor fi scoase la concurs 200 de posturi la Institutul “Cantacuzino”, schema de personal aprobata pentru aceasta institutie fiind de 1.075 de posturi.

“Armata nu face miracole, dar, credem noi, in parteneriat cu colegii nostri de la Institutul Cantacuzino, cu o gestiune mult mai judicioasa a ceea ce inseamna resursele Institutului “Cantacuzino” si cu o recuplare a Institutului “Cantacuzino” la reteaua institutelor specializate din aceasta lume, plus cu rigoare militara vom putea sa avem in foarte scurt timp o institutie readusa la nivelul la care trebuia sa fie in continuare. (…) Avem o schema de personal pe care noi am aprobat-o in jurul numarului de 1.075 de functii, daca nu ma insel, si anul acesta vom porni cu un memorandum pe care o sa il ducem in Guvern cu 200 de functii pe care dorim sa le scoatem la concurs. Aceste 200 de posturi sunt defalcate pe specialitati si pe nevoile pe care le are institutul in momentul de fata. Nu ma refer doar la personal care sa lucreze in linia de productie a institutului, dar ma refer cu precadere la specialisti”, a declarat ministrul Fifor, citat de Agerpres.

Continut educational:

Cursuri GRATUITE
puncte EMC:

Click Acces cursuri

El considera ca cea mai mare problema pe care Institutul “Cantacuzino” o are in prezent si care a dus la un moment dat la incetarea productiei de vaccin este faptul ca foarte multi dintre specialisti au ales sa plece.

“(….) Totodata, ne preocupa foarte mult ca laboratoarele de referinta care in momentul de fata sunt in Institutul “Cantacuzino” sa redevina laboratoare de top ale Romaniei si pentru asta este nevoie de infuzie de personal, este nevoie de finantare serioasa si este nevoie de investitii in infrastructura. Toate aceste lucruri le vom face incepand cu primavara acestuia an. In egala masura dorim sa continuam componenta de invatamant pe care o are Institutul “Cantacuzino”. In parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie, cu orice alta institutie de invatamant medical din tara, dorim sa continuam aceasta colaborare, dorim sa continuam sa formam aici viitorii specialisti in domeniu prin activitatea pe care cadrele didactice ale Universitatii de Medicina si Farmacie o desfasoara in cadrul acestui institut”, a maiprecizat ministrul Apararii potrivit sursei mentionate.

De asemenea, demnitarul a a adaugat ca impreuna cu Ministerul Educatiei si cu Ministerul Sanatatii va stabili modul in care vor fi organizate locurile la rezidentiat incepand cu aceasta toamna, astfel incat sa fie acoperite si nevoile Institutului “Cantacuzino”.

In opinia sa, cel mai optimist orizont de timp pentru repunerea pe piata a vaccinului antigripal este de un an si jumatate – doi ani.

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

  1. Peres mihaela says:

    Doresc informatii in ceea ce priveste concursul ocuparii unui post in cadrul acestui nou proiect,institutul Cantacuzino

  2. Preda Alina says:

    Bună seara!Doresc informații referitoare la posturile scoase la concurs,cu mulțumiri!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: