Managerul Institutului Oncologic Bucuresti, retinut pentru luare de mita

10/06/2016

Managerul Institutului Oncologic Bucuresti, retinut pentru luare de mita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/managerul-institutului-oncologic-bucuresti-retinut-pentru-luare-de-mita/

catuseManagerul Institutului Oncologic din Capitala a fost retinut de procurorii DNA pentru luare de mita.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 09.06.2016, a inculpatului

STRAJA DAN NICOLAE, manager la Institutul Oncologic „Alexandru Trestioreanu”, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 1 – 8 mai 2015, inculpatul Straja Dan Nicolae, in calitate de manager la Institutul Oncologic „Alexandru Trestioreanu”, in exercitarea atributiilor de serviciu ce ii reveneau in ceea ce priveste incheierea contractelor de achizitii, derularea contractelor, angajarea unitatii in operatiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a doua societati comerciale, in doua transe, suma totala de 95.750 euro.

Sumele de bani, ce au fost primite de inculpat atat in biroul sau din cadrul institutiei pe care o conducea cat si in autoturismul personal, pe o strada necirculata, indicata anterior de inculpat, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea in bune conditii a contractelor respective (emitere comenzi, plata facturi).

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Conform comunicatului DNA, la data de 10 iunie 2016, inculpatul Straja Dan Nicolae urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Presedintele Iohannis a semnat decretul de numire a Ioanei Mihaila in functia de ministru al Sanatatii

S-a aprobat solicitarea DNA pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Sanatatii, Florian Bodog

Klaus Iohannis: Sunt foarte multumit de cum a decurs campania de vaccinare pana acum

Ioana Mihaila, noua propunere pentru conducerea Ministerului Sanatatii

EMA, despre vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson: Beneficiile depasesc riscurile