Managerul Institutului Oncologic Bucuresti, retinut pentru luare de mita

10/06/2016

Managerul Institutului Oncologic Bucuresti, retinut pentru luare de mita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/managerul-institutului-oncologic-bucuresti-retinut-pentru-luare-de-mita/

catuseManagerul Institutului Oncologic din Capitala a fost retinut de procurorii DNA pentru luare de mita.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 09.06.2016, a inculpatului

STRAJA DAN NICOLAE, manager la Institutul Oncologic „Alexandru Trestioreanu”, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 1 – 8 mai 2015, inculpatul Straja Dan Nicolae, in calitate de manager la Institutul Oncologic „Alexandru Trestioreanu”, in exercitarea atributiilor de serviciu ce ii reveneau in ceea ce priveste incheierea contractelor de achizitii, derularea contractelor, angajarea unitatii in operatiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a doua societati comerciale, in doua transe, suma totala de 95.750 euro.

Sumele de bani, ce au fost primite de inculpat atat in biroul sau din cadrul institutiei pe care o conducea cat si in autoturismul personal, pe o strada necirculata, indicata anterior de inculpat, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea in bune conditii a contractelor respective (emitere comenzi, plata facturi).

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Conform comunicatului DNA, la data de 10 iunie 2016, inculpatul Straja Dan Nicolae urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Andrei Baciu (MS): Ne mentinem peste media europeana ca performanta a campaniei de vaccinare

Categoriile de persoane si angajati din domenii esentiale care intra in etapele II si III de vaccinare

21 de organizatii civile cer transparentizarea datelor despre pandemie | Ministrul Sanatatii spune ca a pornit deja demersul

Persoanele din mediul privat care intra in legatura directa cu multi cetateni vor fi vaccinate in etapa III-a

Opt comune din judetul Vrancea nu au niciun medic de familie