Manager SJU Suceava: Spitalele au devenit un fel de piata de selectare a pacientilor

06/02/2019

Manager SJU Suceava: Spitalele au devenit un fel de piata de selectare a pacientilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/manager-sju-suceava-spitalele-au-devenit-un-fel-de-piata-de-selectare-a-pacientilor/

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Suceava a declarat ca este necesara separarea activitatii medicilor si a personalului medical din spitalele publice de cea din spitalele private. Managerul unitatii mai spune ca s-ar impune promovarea unei initiative legislative in acest sens.

”Aportul personalului este inegal, pentru ca si timpul de prestatie este diferit (…) Diviziunea muncii nu e foarte stricta pe anumite locuri (…) Asistentul cam face munca doctorului, vorbesc de scriptologie, infirmiera a asistentei, din lipsa de timp (…) Marea problema in sistemul asta e lipsa de timp. De ce nu avem timp destul? Pentru ca lucram in mai multe parti (…) Tot apar baietii pe acolo, la microfoane, cu fel de fel de initiative legislative, unii se fotografiaza cu spitalele, cu ministrul, eu stiu ce Dumnezeu pe acolo, ca-s foarte foarte merituosi. Vino, domnule cu o initiativa legislativa, pentru ca e posibil sa ne permitem. Separa foarte clar activitatea din spitalul public de cel din zona privata. Incurajeaz-o pe cea privata ca sa ma concureze, pentru ca personalul medical va fi motivat sa se poarte frumos, sa fie simpatic, empatic, profesionist, zambitor ca sa-si mentina pacientii (…) Spitalele au devenit un fel de piata de selectare a pacientilor. De aici ii luam si-i ducem acolo si de acolo ii aducem si ii tratam aici (n.r.- spitalul de stat)”, a spus Vasile Rimbu, managerul SJU Suceava, citat de Agerpres.

In opinia lui, majorarea salariilor ar trebui sa aduca un feed-back pozitiv din partea doctorilor, iar atitudinea acestora sa fie ”recunoscatoare” fata de pacientul care a platit taxe si impozite prin care i-a finantat scolarizarea 25 de ani.

Continut educational:

De asemenea, el a mai spus ca marea majoritate lucreaza si in sistemul medical privat, fara sa renunte la sistemul public.

”Toti (n.r. – lucreaza), nu a renuntat nimeni. Nu renunta nimeni, pentru ca aici te afirmi, intr-un spital public”, a mai spus managerul spitalului sucevean conform Agerpres.

Tags: spitale, salarii medici, sistemul public de sanatate

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Pintea: Salariile personalului medical au ajuns la un nivel decent; nu mai este nevoie ca pacientii sa le completeze veniturile

Ministrul Sanatatii: Sper ca de luni vom avea un sistem informatic functional

Echipamente medicale performante la nivel mondial, la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi

CNAS: Precizari despre modul de lucru offline al furnizorilor de servicii medicale

Vulcanescu (CNAS): Nu consider ca ma fac vinovat de nefunctionalitatea platformei informatice