Majorarea valorile punctelor “per capita” şi “per serviciu”

03/10/2016

Majorarea valorile punctelor “per capita” şi “per serviciu”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/majorarea-valorile-punctelor-per-capita-si-per-serviciu/

MEDIC-COCA2016-2017De la 1 octombrie veniturile medicilor de familie si din ambulatoriu au crescut prin majorarea valorii punctelor acordate “per capita” si “per serviciu”.

“Pentru medicii de familie valoarea punctului minim garantat per capita creste de la 4,3 lei la 4,6 lei, iar valoarea punctului minim garantat per serviciu inregistreaza o crestere de la 2 lei la 2,1 lei. Aceasta majorare se aplica dupa ce la jumatatea anului 2016, de la 1 iulie, a mai existat o majorare a celor doua valori de decontare si anume – majorarea per capita pentru medicul de familie a fost de la 4 lei la 4,3 lei, iar per serviciu de la 1,9 lei la 2 lei”, transmite Ministerul Sanatatii, potrivit Mediafax.

Potrivit datelor Casei Nationale de ASigurari de Sanatate, medicii de familie acorda peste 60 milioane consultatii anual.

De altfel, prin medicina de familie este asigurat accesul la serviciile medicale de baza.

“Pentru medicii din ambulatoriu valoarea punctului minim garantat per serviciu a crescut de la 1,8 lei la 2 lei. Medicii din ambulatoriu acorda in jur de 20 milioane de consultatii, iar acest sector al sanatatii trebuie sustinut deoarece degreaza spitalele de cazurile posibil de tratat in afara spitalului”, mai  explica ministerul, conform Mediafax.

Institutia mai precizeaza ca in urma majorarilor acordate acum, pentru tot anul 2016 rezulta este o crestere, in medie, de 13 la suta pentru medicii de familie si 17 la suta pentru serviciile acordate in ambulatoriu.

 

Autor: FormareMedicala.ro

4 Comentarii

 1. Pap Aniko says:

  Buna ziua.Asi vrea sa precizez ca valoarea punctului per serviciu a crescut in ambulatoriul de specialitate de la 1,8 la 2 lei din iulie.Nu inteleg de ce Colegiul Medicilor n-a cerut majorare si in Ambulatorul de specialitate daca la medicii de familie s-a solocitat acest lucru?

 2. STEFAN NICOLETA says:

  Ar fi bine daca s-ar prezenta si cum s-au calculat aceste valori.

 3. mircea mir says:

  De fapt e o crestere de 6% pa anul fiscal 2016.
  Acest articol trebuie combatut.Cata nerusinare CNAS!!!?

 4. siara marius says:

  Apreciez mult ‘Formare Medicala”, doar prin d-voastra realizez punctele EMC necesare, deasemenea apreciez modul obiectiv prin care tratati problemele medicilor de familie legate de contractul nostru cu CNAS.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: