Majorarea salariilor din Sanatate, pe masa Guvernului

04/11/2014

Majorarea salariilor din Sanatate, pe masa Guvernului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/majorarea-salariilor-din-sanatate-pe-masa-guvernului/

senat-camera-deputatilorGuvernul discuta in sedinta de astazi, 4 noiembrie,  majorarea salariilor din sanatate cu 100 lei.

In urma cu o aproximativ o saptamana, conducerea Federatia Sanitas a renuntat la protestele pe care le-a anuntat, asta dupa ce Guvernul a promis sindicalistilor ca de la inceputul anului viitor vor fi majorate cu 100 de lei salariile tuturor angajatilor din sanatate si din asistenta sociala.

Prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat ca Guvernul s-a angajat, de asemenea, sa finalizeze in 30 de zile negocierile privind contractul colectiv de munca in domeniul sanitar si sa inceapa discutii pentru eliminarea problemelor aparute in aplicarea Legii 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Initial, sindicalistii au mai cerut si extinderea numarului de unitati care sa intre in contractul colectiv de munca din asistenta sociala.

Federatia Sanitas ameninta cu proteste in cursul lunii octombrie daca Executivul nu va gasi solutii pentru majorarea cu 100 de lei a salariilor tuturor angajatilor din sanatate si din asistenta sociala, incepand din 1 noiembrie 2014, si pentru aplicarea prevederilor Legii 284/2010, din 1 ianuarie 2015.

Daca revendicarile emise nu vor fi solutionate in urma discutiilor, conform calendarului de preoteste anuntat de Sanitas, in data de 12 noiembrie va avea loc un miting de amploare.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: