Mai putin de jumatate dintre romanii din mediul urban sunt dispusi sa se vaccineze anti-Covid

14/01/2021
Mai putin de jumatate dintre romanii din mediul urban sunt dispusi sa se vaccineze anti-Covid

Mai putin de jumatate dintre romanii din mediul urban sunt dispusi sa se vaccineze anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mai-putin-de-jumatate-dintre-romanii-din-mediul-urban-sunt-dispusi-sa-se-vaccineze-anti-covid/

Mai putin de jumatate (46%) dintre romanii din mediul urban sunt dispusi sa se vaccineze impotriva Covid-19, in timp ce aproximativ un sfert (27%) declara ca nu au luat inca o decizie in privinta acestui lucru, arata datele unui unui studiu de specialitate.

Patru din zece romani (40%) au subliniat ca s-ar vaccina imediat ce vaccinul ar fi disponibil, in timp ce doi din zece romani (18%) isi propun sa se vaccineze doar dupa ce vaccinul a fost administrat unui numar suficient de mare de persoane pentru a se asigura ca nu exista efecte adverse pe termen scurt, potrivit studiului iSense Solutions, conform Agerpres.

De asemenea, un alt segment important (26%) declara ca ar astepta cel putin un an pentru a vedea efectele pe termen mediu si lung ale vaccinului. In schimb, doar 15% refuza sa se vaccineze.

Conform cercetarii, principalele preocupari legate de vaccinarea impotriva COVID-19 vizeaza eficienta vaccinului la mutatiile viitoare ale virusului (80%), reactiile adverse imediate (76%), dar si capacitatea statului de a imuniza populatia in timp util (76%).

“Cu toate acestea, dupa cum arata si intentia de vaccinare, populatia are incredere in noile vaccinuri si majoritatea respondentilor (82%) considera ca vaccinul va grabi sfarsitul epidemiei si accepta faptul ca vaccinul a putut fi dezvoltat atat de repede folosind tehnologii de ultima generatie (84%)”, se precizeaza in studiul citat.

Dintre vaccinurile existente pe piata in acest moment, cea mai mare acceptabilitate o are vaccinul produs de Pfizer, vaccin disponibil si in Romania.

Studiul iSense Solutions a fost realizat in perioada 4 – 7 ianuarie pe un esantion reprezentativ pentru mediul urban pe perioada epidemiei de coronavirus pe baza a 500 de interviuri online in fiecare saptamana. Gradul de eroare este +/- 4.38%, la un nivel de incredere de 95%.

Etichete: vaccinare anti-covid, vaccin anti-covid, studiu vaccinare

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: