Mai multi bani pentru programul national de boli rare, incepand de anul viitor (CNAS)

11/11/2022

Mai multi bani pentru programul national de boli rare, incepand de anul viitor (CNAS)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mai-multi-bani-pentru-programul-national-de-boli-rare-incepand-de-anul-viitor-cnas/

Proiectul de buget pentru anul viitor propus de CNAS prevede o suma mai mare pentru programul national de boli rare, potrivit unui reprezentant al institutiei.

“Pentru anul acesta, creditele de angajament aprobate sunt in valoare de 642 milioane de lei. Daca este sa facem o comparatie cu anul 2019, cand toata activitatea se desfasura normal, atunci creditele de angajament alocate anului respectiv au fost de 432.800.000. (…) Valoarea creditelor de angajament de anul aceste este mai mare fata de anul 2019 cu 48%. In anul 2020 creditele de angajament alocate au fost de 343 milioane de lei. In anul 2021 de 414 milioane de lei. Programul a evoluat. (…) Anul viitor am pus in proiectul de buget o suma mai mare ca si numar de bolnavi”, a declarat Roxana Radu, directorul in cadrul CNAS, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, in anul 2019 in cadrul programului au fost tratati 3.457 bolnavi, iar anul acesta, in primele noua luni ale anului, 4.053 de bolnavi.

“Estimez ca pana la finalul anului vom ajunge undeva la peste 5.000 de bolnavi. (…) Nu am avut crize mari de medicamente. (…) Programul s-a dezvoltat. Se va mai dezvolta. (…) Anul viitor se va deconta cea mai scumpa terapie de la momentul actual din Romania”, a mai sustinut reprezentanta CNAS.

Etichete: boli rare, programul national de boli rare, cnas

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: