Mai multi bani pentru medicamente si servicii medicale la CAS Suceava

06/09/2019

Mai multi bani pentru medicamente si servicii medicale la CAS Suceava

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mai-multi-bani-pentru-medicamente-si-servicii-medicale-la-cas-suceava/

Bugetul Casei de Asigurari de Sanatate Suceava (CAS) a fost suplimentat cu 21,7 milioane lei, potrivit conducerii institutiei citata de Agerpres.

Potrivit sursei citate, bugetul alocat initial pentru anul 2019 pentru servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale a fost suplimentat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), ca urmare a rectificarii bugetare, in prezent bugetul pentru acest an fiind de 505 milioane de lei.

De asemenea, au fost alocate sume suplimentare si pentru medicamente cu si fara contributie personala, medicamente utilizate in programele nationale de sanatate, dispozitive medicale, dar si pentru medicina de familie, servicii medicale spitalicesti, ingrijiri medicale la domiciliu, transport sanitar neasistat, servicii medicale de recuperare si paraclinice.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Sindromul de intestin iritabil

Claudiu Cobuz, directorul institutiei a precizat ca bugetul alocat serviciilor medicale spitalicesti pentru anul 2019 este in valoare de 183,9 milioane lei, la care se adauga sumele necesare platii cresterilor salariale ale personalului incadrat in unitati sanitare publice, in valoare de 156,3 milioane lei, suma care va mai fi suplimentata in functie de necesarul fiecarei unitati medicale.

Tot conform directorului CAS Suceava, suplimentarea bugetului aprobata de CNAS permite derularea in bune conditii a contractelor incheiate cu furnizorii pentru serviciile medicale acordate asiguratilor din judet.

Etichete: cas suceava, casa de asigurari de sanatate suceava, buget sanatate, bani servicii medicale, bani medicamente

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Acces restrictionat la Spitalul de Boli Infectioase Constanta din cauza gripei

Companie pharma amendata cu 13 milioane de euro pentru ca a intarziat accesul bolnavilor de cancer la citostatice mai ieftine

Dr. Streinu-Cercel: Nu mai umblati dupa teste de gripa pentru ca le faceti degeaba

Dr. Rafila, despre coronavirusul din China: Riscul exista, nu poate fi exclus

Conditii pentru inlocuirea Cardului European de Asigurari Sociale de Sanatate