Mai multe cazuri de infectii respiratorii acute fata de anul trecut

24/02/2015

Mai multe cazuri de infectii respiratorii acute fata de anul trecut

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mai-multe-cazuri-de-infectii-respiratorii-acute-fata-de-anul-trecut/

gripaNumarul total al cazurilor de infectii respiratorii acute a fost, la nivel national, de 111.612, cu 8% mai mare fata de cel inregistrat in saptamana precedenta, si cu 45% mai mare fata de aceeasi saptamana a sezonului trecut (76.954).

Asa se arata intr-un raport privind evolutia infectiilor respiratorii acute, a gripei si a infectiilor respiratorii acute severe (SARI) in sezonul 2014-2015 – saptamana 9-15 februarie al Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT) in raportul.

Potrivit documentului publicat pe site-ul institutiei, activitatea gripala evolueaza “cu intensitate medie”, cu tendinta de extindere regionala in zona sudica (Constanta, Bucuresti, Dambovita) si in zona de nord-est si sud-est (Iasi, Suceava, Neamt, Galati), cu focare locale (judetul Sibiu ) si cu cazuri sporadice in unele judete, “morbiditatea prin infectii respiratorii acute fiind mai crescuta decat in saptamana precedenta, dar incadrandu-se in intervalul asteptat”.

De asemenea, raportul mai arata ca in intervalul 9-15 februarie, la nivel national s-au inregistrat, 352 cazuri de gripa si 29 cazuri de infectii respiratorii acute severe.

Au fost inregistrate cinci decese la cazuri confirmate cu virus gripal, iar numarul total al deceselor confirmate cu gripa este de sase.
De la inceputul sezonului de supraveghere a infectiilor respiratorii acute, gripei si pana la data de 17 februarie, au fost confirmate in laborator un numar de 399 cazuri de gripa.

Pana la jumatatea lunii februarie au fost vaccinate antigripal 474.839 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: