Mai bine de jumatate dintre pacientii cu Covid-19 prezinta simptome si dupa externare

20/10/2020

Mai bine de jumatate dintre pacientii cu Covid-19 prezinta simptome si dupa externare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mai-bine-de-jumatate-dintre-pacientii-cu-covid-19-prezinta-simptome-si-dupa-externare/

Mai mult de jumatate dintre pacientii Covid-19 externati s-au confruntat in continuare cu simptome manifestate prin senzatie de lipsa de aer, oboseala, anxietate si depresie timp de doua pana la trei luni dupa infectare, potrivit unui studiu restrans efectuat in Marea Britanie si citat de Reuters.

Cercetarea, condusa de oameni de stiinta de la Universitatea Oxford, a analizat impactul pe termen lung al COVID-19 asupra unui numar de 58 de pacienti spitalizati cu aceasta afectiune.

S-a constatat ca unii pacienti prezentau anomalii la nivelul mai multor organe dupa ce s-au infectat cu noul coronavirus si ca inflamatia persistenta a cauzat probleme timp de cateva luni, relateaza si Agerpres.

Studiul nu a fost evaluat de catre alti oameni de stiinta, dar a fost publicat inainte de revizuire pe site-ul MedRxiv.

”Aceste constatari subliniaza necesitatea de a explora in continuare procesele fiziologice asociate COVID-19 si de a se dezvolta un model holistic, integrat, de ingrijire clinica pentru pacientii nostri dupa ce au fost externati din spital”, a declarat Betty Raman, medic in cadrul Departamentului de Medicina Radcliffe de la Oxford, care a condus cercetarea.

Un raport initial al Institutului National pentru Cercetare in domeniul Sanatatii (NIHR) din Marea Britanie, publicat saptamana trecuta, a relevat ca starea de boala prelungita dupa infectarea cu noul coronavirus poate implica o gama larga de simptome care afecteaza toate zonele corpului si mintea, mai noteaza Reuters.

Rezultatele studiului Oxford au demonstrat ca la doua pana la trei luni de la debutul COVID-19 64% dintre pacienti prezentau simptome manifestate prin senzatie de lipsa de aer, iar 55% au raportat stare de oboseala semnificativa.

De asemenea, analizele RMN au scos la iveala anomalii la nivelul plamanilor in cazul a 60% dintre pacientii cu boala COVID-19, dar si al rinichilor (29%), inimii (26%) si ficatului (10%).

Etichete: simptome coronavirus, simptome pacient covid-19, urmari covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Valeriu Gheorghita: Perspectiva unui nou val de imbolnaviri, in toamna, este cat se poate de clara

Gheorghe (CNAS): Avem in lucru o formula care va fi bazata pe un tarif pe caz COVID

AstraZeneca anunta ca tratamentul sau bazat pe anticorpi nu este eficient in prevenirea Covid-19 la pacientii expusi

Pozitia medicilor de familie si a ginecologilor din Romania privind vaccinarea anti-HPV si anti-Covid-19

Studiu Transparency International: Pandemia a accentuat sentimentul de coruptie in randul cetatenilor din UE