MAE recomanda vaccinarea antipolio cetatenilor romani care merg in Siria

01/11/2013

MAE recomanda vaccinarea antipolio cetatenilor romani care merg in Siria

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mae-recomanda-vaccinarea-antipolio-cetatenilor-romani-care-merg-in-siria/

poza imunizarea prin vaccinareCetatenilor romani care vor calatori in Siria li se recomanda de catre Ministerul Afacerilor Externe vaccinarea antipolio. Recomandarea vine in urma avertizarilor venite din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii asupra cazurilor de infestare cu virusul polio salbatic identificate in Siria.

Riscul epidemic poate fi evitat prin vaccinare

Ministerul Afacerilor Externe avertizeaza cetatenii romani asupra riscului de infestare cu virusul polio identificat pe teritoriul sirian.

Pentru prevenirea riscului epidemic, li se cere cetatenilor romani sa se vaccineze daca de la data ultimei vaccinari au trecut peste 10 ani.

“In aceste conditii, pentru evitarea oricarui risc epidemic, se recomanda ferm persoanelor care se deplaseaza in Siria sa solicite vaccinarea antipolio in institutiile sanitare publice, indiferent de varsta, daca de la data ultimei vaccinari au trecut mai mult de 10 ani”, se precizeaza intr-un comunicat al MAE.

Focar de paralizie acuta flasca in Siria

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat si a avertizat populatia ca in Siria evolueaza din luna octombrie un focar de paralizie acuta flasca.

In acelasi timp, OMS specifica faptul ca au fost identificate pe teritoriul sirian si doua cazuri suspecte de infestare cu virusul polio salbatic.

In aceste conditii, cetatenii care calatoresc pe teritoriul sirian sunt sfatuiti sa se vaccineze antipolio.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: