Lupta copiilor impotriva cancerului, dusa de cei mari

20/04/2012

Lupta copiilor impotriva cancerului, dusa de cei mari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/lupta-copiilor-impotriva-cancerului-dusa-de-cei-mari/

Bucuria copilariei nu ar trebui umbrita de o boala precum cancerul, dar, totusi, asta se intampla. Pentru ca lupta copiilor impotriva cancerului trebuie dusa si de cei mari, Asociatia PAVEL si Sanatatea Press Group, in parteneriat cu Societatea Romana de Onco-Hematologie Pediatrica, organizeaza a doua Conferinta Nationala Actualitati in Oncologia Pediatrica – Asistenta Multidisciplinara a Copilului si Tanarului cu Cancer. Evenimentul va avea loc in data de 28 aprilie 2012, la Rin Grand Hotel Bucuresti, sala Paris, incepand cu ora 09.00.

Manifestarea abordeaza situatia copiilor bolnavi de cancer si a familiilor acestora din mai multe perspective, in incercarea de a oferi solutii concrete pentru imbunatatirea conditiei acestora. Astfel, reputati medici oncopediatri din tara si strainatate, alaturi de autoritati si reprezentanti ai asociatiilor de pacienti, vor expune si analiza problematica oncopediatriei romanesti din perspective pacientului, formuland concluzii si propuneri viabile.

La Conferinta Nationala Actualitati in Oncologia Pediatrica – Asistenta Multidisciplinara a Copilului si Tanarului cu Cancer vor fi discutate, printre alte subiecte, obiectivele strategiei nationale in oncologia pediatrica, adoptarea standardelor europene in oncopediatrie, calitatea comunicarii dintre pacienti, apartinatori si medici, dar si progrese recente in tratarea copilului cu leucemie. In esenta, vor fi dezbatute problemele oncologiei pediatrice din Romania si solutii adecvate situatei prezente.

Pe langa reprezentanti ai principalelor asociatii de pacienti, la eveniment si-au anuntat prezenta prof. univ. dr. Maria-Despina Baghiu, presedintele Societatii Romane de Hemato-Oncologie Pediatrica, conf.univ.dr. Monica Dragomir, sefa Sectiei de Oncologie Pediatrica a Institutului Oncologic Bucuresti, dr. Rodica Cosnarovici, sefa Sectiei Oncologie Pediatrica a Institutului Oncologic “I. Chiricuta” Cluj-Napoca, conf.univ.dr. Smaranda Arghirescu, oncopediatru la Centrul de Transplant Medular al Spitalului de Copii “Louis Turcanu” Timisoara, conf. univ. dr. Gheorghe Popa, medic oncopediatru la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca, prof.dr. Pavel Chirila, directorul Hospice Sf. Irina Bucuresti.

Pentru a reliefa importanta parteneriatelor institutiilor medicale cu organizatiile de pacienti , la manifestare au fost invitati reprezentanti ai principalelor institute oncologice: prof. dr. Rodica Anghel, managerul Institutului Oncologic “Prof. dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti, dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, conf.univ.dr. Patriciu Achimas-Cadariu, managerul Institutului Oncologic “I. Chiricuta” Cluj-Napoca, dr. Alina Tanase, directorul medical al Institutului Clinic Fundeni.

Asociaţiile de pacienţi prezente la eveniment işi vor face cunoscute proiectele pe care le deruleaza, planurile viitoare de intervenţie şi masurile pe care doresc sa le adopte in favoarea beneficiarilor lor, copiii bolnavi de cancer şi familiile acestora. De asemenea, evenimentul faciliteaza schimbul de experienţa dintre psihologi, asistenţi sociali, pedagogi si alti specialişti implicaţi in serviciile sociale destinate copiilor bolnavi de cancer.

Asociatia P.A.V.E.L. este singura organizatie de parinti cu copii bolnavi de cancer din Romania. Scopul Asociaţiei P.A.V.E.L. este imbunatatirea vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic si material copiilor, tinerilor bolnavi si familiilor acestora.

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: