Ludovic Orban: Pregatim cu mare atentie deschiderea scolilor

21/08/2020

Ludovic Orban: Pregatim cu mare atentie deschiderea scolilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ludovic-orban-pregatim-cu-mare-atentie-deschiderea-scolilor/

Premierul Ludovic Orban spune ca Guvernul pregateste cu mare atentie deschiderea anului scolar, astfel incat sa fie evitat riscul de imbolnavire atat in ceea ce priveste elevii cat si cadrele didactice.

Demnitarul a amintit ca Guvernul a decis alocarea a 175 de milioane de euro pentru decontari necesare invatamantului online si materialelor de protectie.

“Am alocat in total 175 de milioane de euro. Decontam autoritatilor locale si scolilor pentru achizitiile care sunt facute pe tablete, pe laptopuri, pe camere web, table inteligente, pentru achizitionarea materialelor de protectie sanitara – decontam pentru autoritatile locale dintr-o alocare de 175 de milioane de euro. Eu consider ca e important un pic sa descentralizam, pentru ca achizitiile la nivel centralizat sunt contestate si atunci cand sunt contestate termenii procedurali sunt foarte lungi si ne duc in intarziere”, a declarat Orban la Realitatea Plus, citat si de Agerpres.

Continut educational:

Totodata, el precizat ca a avut o discutie cu ANCOM si cu reprezentantii companiilor de telefonie fixa si mobila pentru a identifica caile de extindere a acoperirii retelelor.

“Sa cuprindem cat mai multe scoli care nu sunt in momentul de fata, si nu numai scoli, ci si localitati. (…) Pregatim cu mare atentie deschiderea scolilor. Incercam sa facem tot ceea ce este posibil in vreme de pandemie, astfel incat sa reducem la maximum riscul de imbolnavire a copiilor si cadrelor didactice”, a mai adaugat seful Guvernului, potrivit surselor citate.

Etichete: redeschidere scoli, inceperea anului scolar, masuri protectie scoli pandemie, orban

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Record de cazuri Covid, in Romania | Ludovic Orban: Sunt ingrijorat; facem o analiza foarte serioasa

Soft de post-procesare a investigatiei imagistice pentru evaluarea nodulilor pulmonari, la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara

Ministerul Sanatatii introduce inca 61 de medicamente noi in Canamed

Performanta in timp de pandemiei | Trei transplanturi renale in doua zile, la Iasi

Centru de Transfuzie inchis dupa ce 14 din 18 angajati au fost confirmati cu Covid-19