Ludovic Orban: Guvernul saluta si incurajeaza initiativele dedicate preventiei si depistarii precoce a diabetului

16/11/2020

Ludovic Orban: Guvernul saluta si incurajeaza initiativele dedicate preventiei si depistarii precoce a diabetului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ludovic-orban-guvernul-saluta-si-incurajeaza-initiativele-dedicate-preventiei-si-depistarii-precoce-a-diabetului/

Guvernul saluta si incurajeaza initiativele dedicate preventiei primare si secundare, depistarii precoce a diabetului si managementului integrat al bolii, a afirmat premierul Ludovic Orban intr-un mesaj transmis de Ziua Mondiala a Diabetului.

“Ne gandim cu empatie la cei care sufera de aceasta afectiune si lupta in fiecare zi pentru o viata mai buna. Reflectam asupra modului profund in care diabetul zaharat afecteaza viata celor bolnavi, a apropiatilor, precum si a personalului medical dedicat. Dupa 2019, anul consacrat pacientului diabetic si familiei sale, 2020 ii pune in prim plan pe lucratorii din sanatate, prin tema ‘Asistentii medicali fac diferenta’, reliefand rolul fundamental al personalului medical in gestionarea si prevenirea acestei maladii, precum si in ingrijirea acordata pacientilor diabetici pe tot parcursul vietii”, a transmis Ludovic Orban.

Premierul puncteaza ca, potrivit datelor statistice, diabetul este diagnosticat la aproximativ 1 din 10 romani, ceea ce arata nevoie de informare si sprijin din partea autoritatilor.

Totodata, el a precizat ca “guvernul saluta si incurajeaza initiativele dedicate preventiei primare si secundare, depistarii precoce a diabetului si managementului integrat al bolii”.

Continut educational:

De asemenea, seful Executivului mai subliniaza ca impreuna cu autoritatile locale si societatea civila, echipa guvernamentala face eforturi constante sa protejeze, in aceasta perioada, toti pacientii din categoriile de risc, diabetici, dar si pe cei cu alte afectiuni cronice.

“Dorim sa asiguram fara intrerupere tratamentul si ingrijirea de care toti pacientii au nevoie. Dar rolul esential in aceasta pandemie l-a avut si il are personalul medical care necontenit si neobosit isi pune viata in slujba celor bolnavi si fata de care imi exprim recunostinta. Desi ne aflam intr-o etapa mai dificila a pandemiei, trebuie sa ramanem solidari si sa mergem mai departe cu totii. Doar impreuna putem trece mai usor peste greutatile acestor timpuri, cu grija si atentie unii fata de ceilalti si mai aproape de cei mai fragili dintre noi, multi – adulti sau copii care sufera de diabet”, a mai precizat premierul.

Etichete: preventie diabet, depistare precoce diabet zaharat, tratament pacienti diabet, ludovic orban

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

156.000 de locuri noi la vaccinarea cu vaccin Pfizer/BioNTech, incepand cu 1 martie

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani