Locul de joaca de la IOMC, reabilitat

18/07/2011

Locul de joaca de la IOMC, reabilitat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/locul-de-joaca-de-la-iomc-reabilitat/

Locul de joaca din cadrul Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului a fost reabilitat de catre angajatii companiei farmaceutice GlaxoSmithKline (GSK) Romania. De asemenea, angajatii GSK s-au implicat in actiuni de voluntariat in 23 de centre educationale si gradinite din tara, ajutand astfel aproape 400 de copii. Aceste actiuni demarate de compania farmaceutica fac parte din preocuparea constanta a companiei farmaceutice pentru sanatatea mamei si a copiilor, dar si pentru a aduce beneficii reale comunitatilor din Romania care au nevoie de ajutor.

“Munca partenerilor nostri va fi rasplatita in fiecare zi de zambetele copiilor internati in spitalul nostru.
Pentru orice copil din lume, jocul reprezinta cel mai de pret lucru, prin care ei se pot exprima si pot invata lucruri noi. In plus, pentru copiii din spitalul nostru, joaca reprezinta o modalitate de a trece mult mai usor peste o perioada foarte neplacuta pentru ei si pentru parintii lor – lupta cu bolile si internarea in spital. Dupa trei zile de munca, voluntarii au reusit sa transforme acest parc”, a declarat conf. dr. Nicolae Suciu, managerul Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului “Alfred Rusescu”, din Bucuresti.

Copiii au invatat care sunt obiceiurile sanatatose

Totodata, compania farmaceutica, in colaborare cu Salvati Copiii Romania, a demarat campanii de informare in gradinitele si centrele educationale ale organizatiei non-guvernamentale din Capitala si din tara. Astfel, voluntarii le-au povestit celor mici despre importanta unei igiene corecte si i-au implicat pe acestia in jocuri educationale prin care au invatat despre periajul corect al dintilor si despre alte obiceiuri sanatoase. “Copiii din centrele noastre au fost foarte receptivi la activitatile derulate. Ei sunt intotdeauna dornicisa invete lucruri noi, sa fie expusi unor experiente noi si sa fie ajutati astfel incat sa poata facefata cu bine activitatilor scolare. Cu mult suflet, voluntarii au reusit sa-i atraga pe copii in activitatieducationale diverse, dar sa-i si recreeze, mergand cu ei in locuri in care, in general, acesti copiinu ajung. Filmul sau teatrul nu reprezinta ceva ce copiii din mediile defavorizate sa intalneascafoarte des si a fost o surpriza foarte placuta pentru ei aceasta experienta”, a precizat Liliana Bibac, coordonatorul evenimentului din partea Salvati Copiii Romania.

Actiuni pentru copiii cu dizabilitati neuro-motorii

O alta activitate pe care au efectuat-o specialistii de la GSK se refera la renovarea unui centru de zi din Cluj-Napoca are se ocupa de recuperarea si educatia a 23 de copii cu dizabilitati neuro-motorii si autism. La actiunea GSK s-a alaturat United Way Romania. “Este al treilea an consecutiv in care participam la actiuni de voluntariat. Ne-am implicat din tot sufletul in proiectele desfasurate in Bucuresti si in 17 localitati din tara si suntem fericiti ca am reusit sa aducem zambete pe fetele a aproape 400 de copii, alaturi de partenerii nostri, Salvati Copiii Romania si United Way Romania, cu atat mai mult cu cat una dintre preocuparile principale ale GSK in Romania vizeaza sanatatea mamei si a copilului”, a spus Andreia Cucu, PR & Comunication Manager GSK Romania.

Autor: Oana Ciornia
Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: