Lockdown in Italia din cauza cresterii numarului de cazuri de Covid-19

15/03/2021
Lockdown in Italia din cauza cresterii numarului de cazuri de Covid-19

Lockdown in Italia din cauza cresterii numarului de cazuri de Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/lockdown-in-italia-din-cauza-cresterii-numarului-de-cazuri-de-covid-19/

Incepand de luni, in Italia, a fost instituit un nou lockdown ce vizeaza peste 40 de milioane de locuitori, din cauza cresterii numarului de cazuri de coronavirus, relateaza dpa si Agerpres.

Cu exceptia insulei Sardinia, unde exista foarte putine restrictii, toate regiunile din Italia sunt supuse regulilor care se aplica zonei portocalii sau celei rosii.

Cele 20 de regiuni italiene sunt impartite in zone galbene (cu risc moderat), portocalii (risc mediu) si rosii (risc ridicat).

Pe langa Lombardia, cu metropola sa Milano, si Lazio, cu capitala sa Roma, Veneto si Emilia-Romagna se afla de asemenea in zona rosie de risc. In aceste regiuni deplasarile sunt permise doar din motive profesionale si de sanatate, precum si pentru aprovizionare cu produse de prima necesitate, mai relateaza sursele citate.

Sporturile in aer liber sunt permise doar individual. De asemenea, elevii trebuie sa se intoarca la cursurile online.

Guvernul condus de Mario Draghi a adoptat in Consiliul de ministri, la finalul saptamanii trecute, noi masuri anti-COVID pentru perioada 15 martie – 6 aprilie, hotarand in special ca regiunile care inregistreaza un numar de peste 250 de noi cazuri pe saptamana sa intre automat in zona rosie (cel mai mare nivel de risc corespunzator celor mai drastice restrictii).

Etichete: lockdown, lockdown in italia, pandemie coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: