Livrarile de vaccin vor fi reduse in saptamanile viitoare | Romania continua vaccinarea cu stocul de rezerva

18/01/2021

Livrarile de vaccin vor fi reduse in saptamanile viitoare | Romania continua vaccinarea cu stocul de rezerva

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/livrarile-de-vaccin-vor-fi-reduse-in-saptamanile-viitoare-romania-continua-vaccinarea-cu-stocul-de-rezerva/

Laboratorul Pfizer a anuntat ca livrarea vaccinului anti-Covid, dezvoltat impreuna cu compania BioNtech, va incetini la sfarsitul lunii ianuarie si inceputul lunii februarie. In acest timp se vor face modificari in procesul de productie pentru a creste ritmul pentru urmatoarele saptamani.

”Pfizer lucreaza din greu pentru a furniza mai multe doze decat era prevazut initial anul acesta, cu un nou obiectiv declarat de doua miliarde de doze in 2021”, a precizat grupul american intr-un mesaj dat publicitatii de AFP.

Si Romania ar putea fi afectata de incetinirea ritmului de livrare a dozelor de vaccin, insa campania de vaccinare va continua.

“Si Romania va fi afectata, livrarile in urmatoarele trei saptamani vor fi micsorate. Vom putea continua aceasta campanie, pentru ca in acest moment avem o oarecare rezerva, care, pe de-o parte, ne asigura acel rapel de care au nevoie cei care s-au vaccinat deja cu prima doza si avem, de asemenea, o rezerva de circa 100.000 de vaccinuri. Cu aceasta rezerva si cu vaccinurile pe care le mai primim putem merge mai departe. Nu la viteza pe care ne-am dori-o. Mentionez inca odata: principala problema pe care o sa o avem in perioada urmatoare nu va fi viteza cu care vaccinam, ci va fi numarul de vaccinuri. Si asta nu e o problema a Romaniei, e o problema la nivel european si la nivel global”, a declarat ministrul Vlad Voiculescu, citat de Agerpres.

Luni, in Romania, au ajuns de 87.750 de noi doze de vaccin din cea de-a cincea transa destinata tarii noastre.

Etichete: livrare vaccin anti-covid, stocuri vaccin covid, campanie vaccinare anti-covid romania

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studentii de la Medicina vor lucra in spitale ca asistenti medicali

Propunerea de carantinare a Capitalei si a judetului Ilfov, respinsa de CNSU

CNSU a aprobat folosirea de urgenta a echipamentelor din stocul UNIFARM

Romania a pierdut milioane de euro pentru teste Covid | Citu: Mihaila nu a urgentat contractul

Danemarca raspunde apelului Romaniei si doneaza echipamente medicale