Lista medicamentelor compensate si medicina personalizata

25/06/2013

Lista medicamentelor compensate si medicina personalizata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/lista-medicamentelor-compensate-si-medicina-personalizata/

medicamente compensateActualizarea listei medicamentelor compensate si reformarea actualului program national de oncologie se afla pe lista prioritara conform declaratiilor dr. Adrian Pana, Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii.

Dr. Adrian Pana a precizat ca programul in cauza se refera de fapt la activitatea nationala de chimioterapie.

Presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania, Cezar Irimia, a apreciat: “Progresele din ultimii ani, iin domeniul oncologiei, au fost extraordinare. Atat ca mod de intelegere a bolilor maligne, cat si din punctul de vedere al tratamentului.” Dl. Irimia, a precizat ca pacientii din Romania nu au acces la molecule moderne, la unele medicamente personalizate de vreme ce lista medicamentelor compensate nu a fost actualizata de 5 ani.

Medicina personalizata

Este un punct de discutie al Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania care cer infiintarea unei comisii de medicina specializata care sa colaboreze cu reprezentantii pacientilor si cu alte comisii de specialitate in vederea adaptarii sistemului la medicina specializata.

Cu scopul informarii si educarii asupra principalelor oportunitati si beneficii aduse de dezvoltarea noilor terapii la nivel mondial, s-a organizat in perioada 21-23.06.2013, la Poiana Brasov, Conferinta Nationala FABC, editia a V-a.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: