Lipsa miscarii creste riscul de deces cu 40% in trei ani

27/03/2012

Lipsa miscarii creste riscul de deces cu 40% in trei ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/lipsa-miscarii-creste-riscul-de-deces-cu-40-in-trei-ani/

Statul pe scaun pentru 11 ore sau mai mult pe zi creste riscul de deces in trei ani, chiar daca persoana este activa psihic sau nu, dupa cum arata un studiu de la Universitatea din Sydney care a descoperit ca persoanele sedentare pentru jumatate de zi au avut un risc cu 40% mai mare, greutatea si activitatea psihica fiind luate in calcul.

Dr Hidde van der Ploeg, conducatorul studiului, a declarat: “aceste rezultate au implicatii importante in sanatatea publica.

Plimbarea de dimineata sau drumul la sala sunt in continuare necesare, dar este de asemenea important sa se evite sederea prelungita. Rezultatele noastre sugereaza ca timpul petrecut de oameni stand acasa, la serviciu si in trafic ar trebui sa fie redus stand in picioare sau mergand mai mult.”

Rezultatele au aratat si ca activitatea psihica are avantajele ei: persoanele inactive care au stat mai mult au avut un risc dublu de deces in trei ani fara de persoanele active care au stat mai putin. Si in randul grupului de persoane inactive psihic, cei care au stat cel mai mul au avut sanse cu aproape o treime mai mari de deces fata de cei care au stat mai putin.

Studiul de fata are o contributie importanta in adauga dovezi la efectele nefaste ale sederii prelungite. Un adult petrece 90% din timpul sau liber stand si mai putin de jumatate se ridica la inaltimea recomandarilor de activitate psihica.

Studiul a fost comandat de Reteaua de Cercetare Cardiovasculara si sustinut de catre Divizia NSW a National Heart Foundation din Australia.

Tony Thirlwell, CEO al Heart Foundation, a spus ca inactivitatea este un factor de risc major  pentru boli cardiovasculare care sunt responsabile de peste 17 milioane de decese intr-un an la nivel international.

Autor: Alina Popescu

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Sanitas: Lipsa dialogului social este un lucru acut in Romania

Ambulantierii solicita 1000 de posturi suplimentare si reaplicarea Legii 5/ 2021

Cate doze de vaccin anti-Covid a vandut si a donat Romania?

Daniel Coriu: Hepatitele reprezinta o amenintare grava la adresa sanatatii publice

Crestere de cinci ori a numarului de cazuri cu varianta Delta in ultimele saptamani