Lipsa durerilor in piept in diagnosticarea sindromului coronarian acut

20/09/2013

Lipsa durerilor in piept in diagnosticarea sindromului coronarian acut

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/lipsa-durerilor-in-piept-in-diagnosticarea-sindromului-coronarian-acut/

Chiar daca durerile in piept sunt un simptom comun in diagnosticarea sindromului coronarian acut, un studiu realizat de cercetatorii de la universitatile British Columbia, Vancouver, Canada a precizat ca 35% dintre pacientii diagnosticati cu sindrom coronarian acut nu raporteaza dureri in piept in momentul in care ajung la urgente. Fara aceste simptome, medicii ar putea pune gresit alt diagnostic, crescand astfel riscul decesului acestor pacienti in comparatie cu cei care precizeaza ca au avut dureri in piept.

Simptome frecvente in cazul pacientilor fara dureri de piept

Studiul a implicat 1015 pacienti, dintre care 30% femei, sub varsta de 55 de ani. Confrom studiului (precizat de www.sciencedaily.com), durerile de piept au fost un simptom comun in 80% dintre pacienti de ambele sexe. Femeile care nu au precizat durerile in piept ca un simptom au fost intr-un procent mai mare decat barbatii.
Cele mai frecvente simptome ale pacientilor fara dureri in piept au fost:

  • lipsa de energie
  • senzatie de caldura
  • dificultati in respiratie,
  • transpiratie
  • dureri in bratul sau umarul stang.

Femeile sunt mai predispuse sa nu aiba dureri de piept

Concluziile studiului au indicat ca, desi durerile in piept sunt un simptom comun in diagnosticarea sindromului coronarian acut, femeile sunt mai predispuse decat barbatii sa nu prezinte dureri in piept.
Fiecare bolnav care nu a avut dureri in piept a precizat un alt simptom comun, precum dificultatile in respiratie sau senzatia de slabiciune, lipsa de energie.
Lipsa durerilor in piept la 1 din 5 femei diagnosticate ridica un semnal de alarma in cazul atentiei sporite in diagnosticarea sindromului.
Cercetatorii studiului precizeaza importanta analizei tuturor simptomelor cu care se prezinta pacientii pentru a preveni o diagnosticare gresita in cazul sindromului coronarian acut.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: