Lipsa consultarilor, motivul invocat pentru respingerea OUG 79/2016 pentru modificarea Legii 95/2006

18/01/2017

Lipsa consultarilor, motivul invocat pentru respingerea OUG 79/2016 pentru modificarea Legii 95/2006

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/lipsa-consultarilor-motivul-invocat-pentru-respingerea-oug-792016-pentru-modificarea-legii-952006/

SENATLipsa consultarii cu factorii implicati si reglementarea restrictiva a conflictului de interese pentru posibilii membri ai comisiilor de specialitate din Ministerul Sanatatii se numara printre motivele invocate in raportul de respingere a OUG 79/2016 adoptat, luni, de plenul Senatului.

Comisiile de sanatate si juridica din Camera Superioara a Parlamentului sustin in raportul prezentat plenului faptul ca nu s-a realizat niciun fel de consultare cu factorii direct implicati (autoritati locale, Colegiul Medicilor, institutii de invatamant medical superior), relateaza Agerpres.

Totodata, comisiile senatoriale de specialitate precizeaza in documentul amintit ca nu criteriul financiar al unei indemnizatii constituie motivul pentru care comisiile nu functioneaza in prezent, ca niciun expert in domeniile medicina si farmacie nu poate face parte din comisiile de specialitate din cauza conflictului de interese extrem de restrictiv reglementat si ca in situatia adoptarii acestei ordonante universitatile de medicina vor fi obligate sa isi reevalueze implicarea in modul de utilizare a echipamentelor.

Potrivit sursei mentionate, obiectul de reglementare al actului normativ adoptat de Guvern consta in aprobarea unor masuri privind imbunatatirea modului de functionare al comisiilor de specialitate din Ministerul Sanatatii, clarificarea cadrului legal privind un management performant la nivelul serviciilor de ambulanta, precum si clarificarea cadrului juridic de verificare, constatare si sanctionare a cazurilor de incalcare a obligatiilor referitoare la incompatibilitatile si conflictele de interese, reglementate in temeiul Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.

Senatul a respins in sedinta plenului de luni, in calitate de prima Camera sesizata, OUG 79/2016 pentru modificarea Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Proiectul urmeaza a fi dezbatut de catre Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

156.000 de locuri noi la vaccinarea cu vaccin Pfizer/BioNTech, incepand cu 1 martie

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani