Legea vaccinarii ar putea intra in vigoare in acest an

26/10/2017

Legea vaccinarii ar putea intra in vigoare in acest an

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/legea-vaccinarii-ar-putea-intra-in-vigoare-in-acest-an/

Presedintele Comisiei de sanatate a Camerei Deputatilor, Florin Buicu, este de parere ca Legea vaccinarii adoptata deja de Senat la inceputul saptamanii ar putea intra in vigoare chiar din acest an.

“Statul este obligat prin aceasta lege sa asigure cadrul pentru imunizare, sa asigure vaccinurile necesare. Este pentru prima data cand Guvernul isi asuma acest lucru. Iata ca Senatul a trecut acest proiect. Probabil in cursul saptamanii viitoare Legea vaccinarii va ajunge in Camera Deputatilor. (…) Legat de faptul ca Senatul a scos data de 1 ianuarie din proiectul legii pot sa va spun urmatorul lucru: orice lege in momentul in care este promulgata intra in vigoare la 3 zile de la publicarea in Monitorul Oficial. Daca vom reusi impreuna Camera Deputatilor si apoi la Presedintie sa avem proiectul legii aprobat, promulgat si publicat in Monitorul Oficial putem spune ca vom avea o lege in 2017 si nu in 2018”, a precizat Florin Buicu, potrivit Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Introducere in Vaccinologie

El a mai precizat ca medicii de familie vor avea un rol important in ceea ce priveste vaccinarea, avand in vedere ca intra in contact primii cu copiii si parintii.

Si presedintele Comisiei pentru sanatate din Senat, Laszlo Attila, a afirmat ca legea are ca scop “scaderea suferintei”, conform sursei mentionate.

De asemenea, reprezentantul UNICEF in Romania Pieter Bult a spus ca imunizarea este una dintre reusitele din domeniul sanatatii publice.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: